Akademie Bílí Tygři Liberec

Nevyhrajeme-li v play off dvanáckrát, nebudeme tam, kde si všichni přejeme!

Date of publication Author Jan Rachota

L i b e r e c - Dnes od 10,30 proběhla v presscentru Tipsport areny za hojné účasti zástupců medií tisková konference k zhodnocení základní části a zároveň představení cílů pro následující play off. Bílé Tygry na ní zastupovali prezident klubu Petr Syrovátko, generální manažer Ctibor Jech a trenér Josef Paleček.

Foto: © FOTOFAKT / Bořivoj Černý

Úvod

Úvodem si vzal slovo Prezident klubu Petr Syrovátko, který přivítal přítomné novináře a zároveň vysvětlil důvod svolání tiskové konference. “Základní část stále není uzavřená, ani my stále nevíme zda půjdeme do play off z prvního nebo druhého místa. Tisková konference je již dnes, protože páteční datum by již bylo z hlediska startu play off časově nevyhovující. My se již chceme plně soustředit na tu závěrečnou část a boje o titul.“

Rekord v domácí neporazitelnosti

Petr Syrovátko také vyjádřil radost z překonání rekordu české extraligy. “Máme z toho obrovskou radost. Za celou základní část jsme nepoznali porážku v domácím prostředí, z naší arény neodjel nikdo s plným počtem bodů. Podařilo se nám zapsat do historických statistik české extraligy. Povedla se věc, ze které máme všichni v klubu velkou radost, ale zároveň ji nepřeceňujeme. Je to však pro nás ukončená věc, věc na kterou budeme moci zavzpomínat, věc, která nám dává sílu a víru do nadcházejících vyřazovacích bojů.“

Bilancování

"Prezident klubu zároveň drobně zabilancoval nad dosavadním působením Bílých Tygrů v extralize. “Když jsme před čtyřmi lety postupovali, přáli jsme si hrát v následující sezóně v české extralize důstojnou roli. V další sezóně jsme si dali poprvé za cíl postup do play off, zúčastnit se boje o titul. Zároveň jsme deklarovali, že bychom si vzali rádi příklad z libereckých fotbalistů, kteří před zhruba pěti lety vyhráli titul v Gambrinus lize a přivezli do Liberce pohár, hráli předkolo Champions league, prostě dobře propagovali značku Liberce. Tenkrát bylo naše prohlášení mnohými komentováno, nebo dokonce kritizováno, říkalo se, že jsou to nesmělé cíle…My se je ale snažili naplnit a to i přesto, že ta následující sezóna nebyla z těch šťastnějších. Snažili jsme se vzít z našich chyb ponaučení. Odměna přišla loni - všichni jsme si užili sezónu, která byla do určité míry specifická a ovlivněná stávkou v NHL. Nám se podařilo angažovat pětici, v konečném důsledku šestici hráčů z NHL, kteří nám hodně pomáhali. Zastavili jsme se až v prvním zápase semifinále s Pardubicemi, které ovlivnili offsidové góly a neuznané góly. Ty pak takto nastartovaná série nasměrovala až k tomu vítěznému tažení. I tato série byl další kamínek do stavebnice v podobě letošní sezóny."

Základní část 2005/2006

"Tuto sezónu jsme začali v nové Tipsport areně. Od samého začátku deklarujeme na veřejnosti náš sportovní a morální dluh vůči městu, za to, že halu postavilo. Přinesla nejen kvalitní zázemí pro hráče a realizační tým, jednotlivé kluby, ale i další sporty. Je to však především komfort pro fanoušky. Proto nás těší návštěvnost, která je v současnosti druhá nejvyšší v extralize. Navíc jsme jeden ze stadionů, kde návštěvnost nadále roste. Několik zápasů jsme měli vyprodáno, na některé zápasy zůstalo pouze několik neprodaných míst. To jsou kroky, které potvrzují naši ambici udávat tón, v určitých typech toho, nejen sportovního umu, ale i toho marketingu, starosti o klub. Hokej není jen výkon na ledě, není to jen sestava, ale je to práce celého týmu, který je tady vytvořený a který uvěřil tomuto konceptu. Naším cílem je přitáhnout diváka do areny i v případě, že se tu nebude hrát ten nejlepší hokej. Tedy i v případě, kdy ta sportovní událost může být jenom třicetiprocentní podnět, proč ta rodina, proč ty manželé, proč ta babička s dědečkem a s vnoučaty sem půjdou. Je to proto, že tady najdou komfort a pohodlí za dostupnou cenu. I to je určitý filosofický kruh, který klub praktikuje."

Fanklub

"S tím souvisí i fungování fanklubu. Komunikujeme se všemi fanoušky, zároveň tu však vytváříme podmínky pro vznik velkého kvalitního fanklubu. Náš fanklub má v současnosti 221 členů, kteří nám vytvářejí tu báječnou atmosféru, kterou většina z nás může vidět při našich utkáních. Právě i jednotlivá snaha managmentu a organizace celého utkání je tím důvodem, proč nás v tuto chvíli fanoušci neopouštějí, ale naopak se přidávají a vytvářejí atmosféru, kterou všichni známe. To je samozřejmě podloženo i výkonem na ledě. Daleko lépe se fandí, když výkon a nakonec i výsledek na ledě je právě takový, jaký se nám podařil."

Play off klepe na dveře

"Na vyřazovací boje se již těšíme a rádi bychom do nich nastoupili z prvního místa. To také znamená, že odjíždíme do Vsetína s jednoznačným cílem - maximálně bodovat. Ostatně máme-li být úspěšný v právě těch vyřazovacích soubojích, tak musíme zlepšit hru na venkovních hřištích. Musíme se pokusit být mnohem více efektivnější, protože se nechceme spoléhat na to, že ta 100% úspěšnost v domácích utkáním v průběhu základní části, se přenese i do vyřazovacích bojů. Je to úplně nová soutěž a s tím do ní také vstupujeme."

Slovo závěrem

"Můj konečný závěr tedy je: máme velkou, velkou radost z dosaženého výsledku. Nejen z postavení v tabulce, ale i z faktu, že jsme z Tipsport areny vytvořili nedobytnou pevnost. Zároveň to chápeme jako jeden z prvních a velmi důležitých kroků ke konečnému cíli, do kterého vstupujeme s respektem. Víme, že nás čeká, chceme-li to vyhrát, 12 vítězných zápasů. Nebude-li jich 12, nemůžeme být v závěru tam, kde bychom si přáli být. Před sebou teď máme velmi důležité čtvrtfinále, které se bude hrát určitě ve velmi euforické atmosféře, protože týmu, který nám bude soupeřem, se podaří dostat se do elitní „osmičky“ na poslední chvíli. Zároveň také vědí, že pojedou do Liberce, odkud se body nevozí a mohou tady pouze překvapit. O tom všem tedy víme a o to pečlivěji se na zápasy budeme připravovat."

Sponzoři a diváci

Velmi si ceníme divácké kulisy v Tipsport areně. Naši diváci jsou našim dalším hráčem na ledě, jejich podpora nám hodně pomáhá. Naše díky samozřejmě patří i všem sponzorům, bez jejichž finančních příspěvků by se hokej na této úrovni už hrát nedal. Pro naše zlaté sponzory (450 000 a více) chystáme přijetí v obřadním sále liberecké radnice, kde jim předáme malou pozornost a poděkujeme za jejich podporu sportu ve městě.

Odpovědi Ctibora Jecha a Josefa Palečka na otázky novinářů najdete v dalším článku.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení