Akademie Bílí Tygři Liberec

Děkujeme! Mládežnický kouč Jiří Zobín se rozloučil s dlouhou kariérou

Date of publication Author Klub

Liberec - Na nedělním utkání s Pardubicemi byli fanoušci svědky zvláštního ceremoniálu. Se svou trenérskou kariérou se totiž před utkáním rozloučil dlouholetý mládežnický kouč Jiří Zobín, který působil v tygří Tělovýchovné jednotě přes 30 let.

Svůj pevný vztah k hokeji si Jiří Zobín vybudoval už v dětství. Od devíti let hrál za Lokomotivu Liberec a později byl rovněž členem historicky prvního libereckého týmu, který postoupil do dorostenecké ligy. Pod Ještěd se vrátil také po vojně, mezi lety 1970 a 1974 nastupoval také v dresu libereckého A-týmu.

Zahrál si tak například po boku současného generálního manažera Bílých Tygrů Ctibora Jecha či řady dalších výrazných jmen historie klubu. Posléze zakončil svou hráčskou kariéru ve slovenské Skalici, po jejím konci se však na sever Čech vrátil.

Od roku 1990 působil v tehdejším Stadionu Liberec jako mládežnický trenér a u jednotlivých kategorií liberecké Tělovýchovné jednoty strávil dlouhých 31 let. Během té doby vedl řadu současných i minulých hráčů tygřího A-týmu, jako například Ladislav Šmíd, Tomáš Filippi a Marek Zachar, ale také stovky dalších mladých Bílých Tygrů.

Jiří Zobín ukončil svou trenérskou kariéru po skončení sezony 2020/21, tedy po dlouhých 31 letech působení v mládežnické akademii Stadionu či Bílých Tygrů Liberec. Děkujeme mu za jeho věrnost i skvělý přístup ke svým svěřencům, z nichž napomohl vychovat nejen skvělé hokejisty, ale především skvělé osobnosti.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Tygři U14 za sebou mají špičkový turnaj ve Švédsku! V těžké konkurenci byli čtvrtí

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení