Akademie Bílí Tygři Liberec

Vítek Vaněček se v NHL stěhuje! Washington ho vyměnil do New Jersey

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Washington/Liberec – Vítek Vaněček mění v NHL své působiště. Po trejdu mezi Washingtonem a New Jersey se stává členem sestavy Ďáblů.

Bývalého gólmana liberecké juniorky, který odchytal i několik utkání za tygří „A“ tým, čeká již druhé, respektive třetí stěhování na mapě nejlepší ligy světa. Washington, jenž ho do NHL draftoval v roce 2014 ve druhém kole, už jednou opustil minulé léto, když si ho v rozšiřovacím draftu vybral nováček ze Seattleu. Krakeni ho ale hned o týden později vyměnili zpět do Capitals, a tak i minulou sezónu odchytal Vaněček v hlavním městě USA.

Nyní však na šestadvacetiletého brankáře získalo práva New Jersey, které spolu s ním dostalo od Washingtonu výběr ve 2. kole draftu a opačným směrem poslalo své volby ve 2. a 3. kole. Vítek Vaněček tak bude hájit barvy Devils, jejichž dres mimochodem doteď oblékal i další bývalý Tygr Pavel Zacha. Toho však nyní čekají jednání o novém kontraktu.

Vítek Vaněček po svém draftu strávil několik sezón na farmě a v NHL si odbyl premiéru až minulý ročník. Za Capitals nakonec odchytal 79 utkání v základní části a tři v play-off.


Vítek Vaněček ještě v dresu Washingtonu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení