Akademie Bílí Tygři Liberec

V Liberci se uskuteční školení nových rozhodčích. Mládežníci ho budou mít zdarma!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Hokejisté z Libereckého kraje budou mít 11. a 12. prosince skvělou možnost, jak si rozšířit obzory a nakročit k možnosti alternativní kariéry v hokejovém prostředí. Prostřednictvím hokejového svazu Libereckého kraje se v areálu Sport Parku Liberec uskuteční školení rozhodčích, které budou navíc mít junioři a dorostenci z celého kraje plně hrazené.

Liberecký kraj patří mezi hokejově menší. S tím také souvisí, že se zde kluby s nedostatkem rozhodčích potýkají už delší dobu. Bílí Tygři si už například zápasy minihokeje či přípravné duely mladších žákovských kategorií řídí ze svých vlastních zdrojů – často právě už z řad hráčů naší akademie, kteří už dříve speciálním školením prošli.

Školení bude rozděleno do dvou dní. Zatímco v neděli 11. prosince bude jeho součástí také pozorování extraligového utkání Bílých Tygrů s kladenskými Rytíři, v pondělí 12. prosince už přijde mimo jiné na řadu praktická zkouška řízení modelového zápasu VTM U15. Úspěšní absolventi programu obdrží rozhodcovskou licenci třetí třídy.

Hokejový svaz Libereckého kraje navíc všem mládežnickým hokejistům z kraje školení plně zafinancuje! Jediným případným finančním nákladem pro nové rozhodčí tak bude symbolický poplatek za vytisknutí licence.

Jedná se o skvělou příležitost i pro hráče, kteří už například působí v nižších krajských soutěžích, či tuší, že se jednou jako hráči zřejmě nebudou hokejem živit. Kariéra rozhodčího může být zajímavou alternativou, která je v neméně důležité roli udrží ve známém hokejovém prostředí.

Přihlásit na seminář se můžete zde: https://forms.gle/JvEowsGyekki9fwk6.

Sekretář tygří akademie a člen STK hokejového svazu Libereckého kraje Libor Daněk
Český hokej loni rozjel velký nábor nových rozhodčích, na který tímto chceme navázat. Na úrovni krajského svazu se dlouhodobě bavíme o tom, jak počty zvednout. Vznikl nápad, že vymyslíme projekt, aby si hráči mohli udělat potřebné licence. Rozhodli jsme se, že to uskutečníme ještě teď před koncem kalendářního roku. Soutěže běží, což znamená, že noví rozhodčí budou moct už od ledna začít řídit zápasy a inkasovat finanční odměny. Pro hráče, kteří tuší, že se jednou pravděpodobně nebudou živit jako profesionální hokejisté, to je navíc skvělá šance na alternativní kariéru v hokejovém prostředí.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení