Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygří manželský souboj ve finále EYOF! Z vítězství se radoval Jan Lucák

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - To se jen tak nevidí! Ve finále Evropského olympijského festivalu mládeže na sebe nenarazily pouze dívčí výběry U16 Česka a Slovenska, ale v pozici hlavních koučů také Jan Lucák a Nicol Lucák Čupková. Trenéři tygří akademie proti sobě jako manželé absolvovali zatím největší zápas svých trenérských kariér.

Finálový zápas se Slovenskem byl dlouho pořádně dramatický. Výsledek 4:1 na první pohled může působit celkem jasně, ale za stavu 1:1 se rozhodovalo až v průběhu třetí části.

„Bylo to famózní, poslední zápas z naší strany úplně exkluzivní, velmi dobře odehraný. Je to takový malý hokejový zázrak, protože my jsme se před EYOF sešli podruhé v sezoně. Jde vidět, že ty holky mají v sobě obrovskou sílu, a o to víc je to zlato cenné," pochvaloval si Jan Lucák.

"Holky předvedly úžasný výkon. Musím opravdu smeknout, protože na tom ledě nechaly duši. Bylo od začátku vidět, že si za tím jdeme, ale věděli jsme, že to nebude jednoduchý zápas. První dvě třetiny byly náročné psychicky, byla to opravdu přetahovaná. Věřily jsme ale, že odskočíme, což se nám povedlo a dohrávali jsme to pak s klidem," dodal.


"Jely jsme sem s tím, že chceme jít od zápasu k zápasu, odehrát co nejlepší výsledky a hrát o medaili. To, že jsme se dostaly do finále, je úžasný výsledek. První dvě třetiny finále jsme zvládaly držet krok. Minulé zápasy se nám dařily přesilovky, tentokrát se nám ale staly osudnými, protože jsme z nich dostaly dva góly," chválila svůj stříbrný tým Nicol Lucák Čupková.

Jan s Nicol se před finále samozřejmě hecovali. "Den před utkáním jsem to ještě tolik nevnímal, ale dnes když jsem vstal, tak jsem věděl, že už jde do tuhého. Věděli jsme, že to bude hrozně těžký zápas," vypráví český kouč.

"Před zápasem mezi námi byly popichovačky," usmívala se Nicol Lucák Čupková. "Když ale utkání začalo, už jsem to nevnímala. Soustředila jsem se na to, abychom odehráli co nejlepší zápas, a moc jsem nepřemýšlela nad tím, že vedle na střídačce je Honza. Brala jsem to jako každý jiný zápas."


Historicky první manželský souboj vyzněl lépe pro Česko, Lucák Čupková už ale vyhlížela možnost porážku svému muži vrátit. „Doufám, že bude nějaká odveta. Že se střetneme v nějakém zápase proti sobě na střídačkách a doufám, že vyhrajeme my,“ pověděla s úsměvem na tváři.

Bývalá kapitánka slovenské reprezentace si československého finále cení i z dlouhodobého hlediska. "Pro slovenský i český hokej je to velký úspěch. Vidíme, že nám rostou mladé talenty, mladá šikovná děvčata. Každým rokem se bude kvalita ženského hokeje zvyšovat, protože to zase přivede více děvčat k hokeji.“


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení