Akademie Bílí Tygři Liberec

Chytalo se mi velmi dobře, tvrdil Filip Šindelář

Date of publication Author Jan Švanda

Liberečtí absolvovali po náročném švýcarském soustředění další přípravný zápas na domácím ledě, když v severočeském derby porazili HC Chemopetrol 5:0 i díky novému muži v liberecké brance, který je pod Ještědem na zkoušce z Mladé Boleslavi. Ve své premiéře obstál na výbornou, zaskvěl se několika výbornými zákroky a branku neinkasoval. "Jsem tady v Liberci na zkoušce do pátku a pak se uvidí, co bude dál," řekl po zápase sympatický Filip Šindelář.

foto: bkboleslav.cz

Novic v libereckém dresu po zápase přiznal, že nešel úplně do neznámeho prostředí. "Znal jsem tady asi čtyři hráče z dřívějšího působení, takže jsem byl moc rád, že nejdu úplně do neznáma," řekl gólman, který působil během celého zápasu velmi jistým dojmem. Své mužstvo několikrát výrazně podržel. Vyznamenal se především při tutovce Bednaříka ze 2. minuty zápasu. "Ze začátku jsem byl samozřejmě kapánek nervózní, ale brzy to ze mě spadlo. Hned na začátku tam hráč střílel do prázdné brány, trefilo mě to do rukavice a tím se ten zápas pro mě zlomil a začalo se mi chytat velmi dobře," tvrdil mladoboleslavský brankář, který zatím neví, co bude v pátek následovat. "Oznámili mi, že jsem tady do pátku na zkoušku a pak se uvidí, co dál. Já mám v Boleslavi těžkou pozici, měl bych tam bojovat s Michalem Maříkem o to, kdo bude chytat," dodal na závěr gólman Mladé Boleslavi, který minulou sezónu hostoval v Třebíči.


Roli brankářské dvojky zastával v duelu s Litvínovem mladý, ale o to více talentovaný Michal Nedvídek. Ten dostal na nedávném švýcarském turné až nečekaně velký prostor. "Myslím si, že to pro mě byla velká zkušenost. Dostal jsem příležitost a snažil jsem se udělat vše pro to, abych ji využil. Samozřejmě musím počítat s tím, že už to není juniorská liga. Ale čím víc zkušeností budu mít, tím to bude pro mě lepší. Pracuji na sobě jak na tréninku, tak mimo led. Uvidíme do budoucna."

Michal Nedvídek se prezentoval hlavně výborným výkonem proti loňskému čtvrtfinalistovi play off švýcarské ligy - týmu HC Ambri-Piotta, kde udržel čisté konto. Zuby si na něm vylámala i elitní útočná formace Ambri v podání Kanaďanů Trudela - Tomse a Domenichelliho. "To, že jsem vychytal nulu, je především týmová práce," dodal na závěr skromně sympatický brankář.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení