Akademie Bílí Tygři Liberec

Víme, že se s každým dá hrát, hlásí před startem play-off kapitán Macháček

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V pátek od 17:15 to vypukne. Tygří dorost rozehraje ve Svijanské aréně play-off, v osmifinále změří síly s Olomoucí. Svěřenci Milana Plodka a Václava Kočího vstupují do vyřazovací fáze jako vítěz základní části. A cíle mají vysoké, což potvrzuje i kapitán týmu Marek Macháček.

Co pro vás vyhraná základní část znamená?
Znamená to, že to můžeme mít trošku v hlavách, může nám to dodat víc sebevědomí. Je ale na každém z nás, aby si uvědomil, že v play-off už to nebude znamenat nic. Každý si pamatuje vítěze play-off, ne základní části, což platí i v dorostu.

Na druhou stranu – play-off trvá v lepším případě měsíc, zatímco základní část je dlouhodobější. Je to dobré vysvědčení práce týmu?
To ano. Kdybychom nehráli dobře, první bychom se neumístili. Základní úspěch byl už ten, že jsme před nadstavbou udělali postupovou čtyřku. V nadstavbě jsme se pak snažili, abychom do vyřazovacích bojů měli co nejlepší výchozí pozici, což se povedlo výborně. Určitě to je ocenění dlouhodobé práce.

Bylo v dosavadním průběhu nějaké období, kdy to nešlo úplně podle představ?
Paradoxně asi ten konec základní části, než jsme vyjeli k poslednímu tripu na Moravu. Měli jsme tři prohry za sebou, což se nám v sezóně stalo jen jednou. Hlavně ty zápasy ani nebyly dobře odehrané. Důležité bylo, že jsme zvládli ten závěrečný trip.

Jak jste vyplnili týden mezi posledním utkáním a startem play-off?
V sobotu jsme přijeli z Vítkovic. V neděli jsme měli volno a v pondělí už jsme šli na arénu. Trenéři dali dobrovolný trénink a mohli jsme si vybrat, jestli půjdeme jen na půl hodiny "nalehko" nebo v plné výstroji. Od úterý se už začalo zas naplno trénovat a připravujeme se na pátek.

Cítíš už ve vzduchu trošku napětí z pátku?
Víc jsem to cítil na konci minulého týdne, jsem si ale jistý, že v den zápasu to naplno přijde. (úsměv)

S Olomoucí jste se letos zatím nepotkali. Jak se na takového soupeře připravujete?
Budeme teď mít video, myslím že i zítra před zápasem. Soustředíme se ale hlavně na sebe a na to, jak do osmifinále nastoupíme. Bude to o dřině.



Nástup bude o to důležitější, že se osmifinále hraje pouze na dva vítězné duely...
Je to tak, určitě do Olomouce nechceme jet za stavu 0:1. První zápas bude hodně určující, výhra bude pro vítěze stále ale jen polovina cesty k postupu.

V play-off máte na co navazovat, loni jste jen těsně neprošli do finále. Je na čase to ještě vylepšit?
Letos vás v play-off nemá tolik co překvapit, Olomouc je jeden z mála týmů, se kterými jsme zatím nehráli. Víme, že se s každým dá hrát. Věřím, že jsme schopní loňský výsledek ještě vylepšit. Síla týmu na to je.

Dokážeš jmenovat nějakého soupeře, který je obzvlášť nepříjemný?
Pro nás to je určitě Mladá Boleslav, navíc to je derby. Slavia a Plzeň mají také hodně bruslivé týmy, což je vždycky náročné.

Říká se, že tituly vyhrávají obrany. V defenzivě máte hodně zajímavá jména, bude to hlavní zbraň?
Obranu máme dobrou, což je i tím, že máme pět beků z toho staršího ze dvou ročníků. I mladší kluci, kteří to doplňují, jsou navíc výborní. Naší obrovskou zbraní je první útok, což bylo v základní části hodně vidět. Věřím, že když bude elitní formace šlapat, můžeme zas útočit na nejvyšší místa. Navíc se vrátil Mára Šťástka, který nám určitě pomůže. Je bojovný, výborně se orientuje v brankovišti. Řekl bych, že tým je celkově dobře postavený.

Play-off zahajujete v pátek od 17:15 doma, na co bys diváky nalákal?
Trenéři nám před zápasem vždycky říkají, že chceme hrát rychlý a záživný hokej, který lidí baví. Věřím, že si to přeneseme i na Olomouc.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení