Akademie Bílí Tygři Liberec

Do Liberce přijeli mladí Lotyši! Zahráli si proti čtvrťákům a potkali se s Balinskisem

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílí Tygři ve své akademii přivítali další zahraniční návštěvu. Zatímco před pár týdny dorazili pod Ještěd mladí hráči z francouzského Lyonu, ve čtvrtek se akademií rozléhala lotyština. Na sever Čech totiž zavítali čtvrťáci klubu HK Ventspils.

HK Ventspils je poměrně nový hokejový klub, založen byl až v roce 2020 a vyznačuje se moderním a inovativním prostředím pro výchovu mladých hokejistů. Jelikož je Ventspils přímořským městem, využívá klub při off-ice tréninku i vhodné přírodní podmínky. Základními hodnotami organizace jsou – podobně, jako u Bílých Tygrů – disciplína, promyšlený tréninkový program a komplexní podpora mladých lidí.

Lotyši strávili v Liberci pouze jeden den, pak totiž pokračovali na turnaj do Mostu. Program lotyšské děti zahájily setkáním se svým krajanem a pro mnohé vzorem Uvisem Balinskisem, který v libereckém A-týmu patří mezi nejlepší hráče seniorské extraligy.


Mladí Lotyši s Balinskisem

Následoval přátelský zápas s tygřím výběrem U10. Ventspils přivezlo deset kvalitních hráčů, kteří byli po celou dobu zápasu v tempu. Dobré a vyrovnané utkání skončilo vítězstvím Liberce 8:5. "Jsem rád, že jsme mohli změřit síly s někým, s kým se běžně nepotkáváme. Lotyši u nás strávili celý den. Byli naprosto nadšení a moc si to užili," říká trenér tygřích čtvrťáků Adam Jandejsek.

Mladíci z Pobaltí se posléze přesunuli na střelnici a v neposlední řadě i na večerní utkání Bílých Tygrů ve čtvrtfinále extraligového play-off.


Hráči HK Ventspils na utkání áčka

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Finálový turnaj VTM přinesl i bohatou tygří účast

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení