Akademie Bílí Tygři Liberec

Czech Knights vyhráli turnaj v Bolzanu, k úspěchu výrazně přispěli Tygři!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V italském Bolzanu se minulý týden odehrál prestižní turnaj pod hlavičkou World Hockey Group, na kterém se představily výběrové týmy z celého světa. Svého zástupce mělo i Česko v podobě Czech Knights, které navíc reprezentovalo hned pět libereckých hráčů. Parádní jízda turnajem bez jediné porážky dovedla český tým až ke zlatým medailím!

Na Bílých Tygrech stála zejména defenziva týmu. Kromě Matyáše Turečka a MVP turnaje Stanislava Sanejstra se v obraně totiž představili i hráči, kteří náš tým od nové sezóny posílí – kapitán týmu Lukáš Kachlíř a Adam Pacovský. V útoku pak měl Liberec zástupce v podobě Šimona Šejce. Asistentem hlavního kouče Martina Pešouta byl navíc liberecký Libor Daněk.

Knights do turnaje vstoupili duelem s kanadským výběrem Pro Hockey, který byl složený z hráčů z oblasti Toronta. Češi zámořského soupeře v pěkné přestřelce porazili 7:4. S finským Finland Selects posléze odehráli hodně těžký souboj, který ovšem zvládli dotáhnout k vítězství 4:3 po nájezdech – jednalo se vůbec o jediný zápas, který Knights nevyhráli v základní hrací době.

Asistent trenéra Libor Daněk hodnotí turnaj
Turnaj byl vrcholnou akcí ročníku 2009 v sezóně. Jsme velice rádi, že si místo v týmu vybojovalo pět Tygrů. Všichni hokejisté Knights předváděli výborné výkony a reprezentovali český hokej ve skvělém světle. Speciální poděkování patří rodičům, kteří klukům turnaj a takhle cennou konfrontaci umožnili. Hráči narazili na různé styly hry a museli se popasovat s nejlepšími soupeři. Mnohé zápasy se tempem blížily až k úrovni kategorie dorostu.

Ve zbytku základní skupiny si Czech Knights vyšlápli i na další tři soupeře. Postupně přehráli lotyšský Latvia Selects 7:1, švédský Sweden Selects 1:0 a americký Eastern US Selects 4:2. Do vyřazovací části tedy vstupovali z prvního místa po základní skupině.

Ve čtvrtfinále Češi změřili síly s kazašským Barysem, proti němuž ani jednou neinkasovali a zvítězili 4:0. Čisté konto následně udrželi i v semifinálovém klání s Eastern US Selects a po výsledku 3:0 postoupili do finále. Turnaj zakončili symbolicky proti soupeři, se kterým se utkali hned na úvod – kanadskému Pro Hockey. Knights prohrávali 0:2, předvedli ovšem velký obrat a duel o zlato ovládli 4:2!


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení