Akademie Bílí Tygři Liberec

Výborný test před sezónou. Juniorka v srpnu vyrazí na mezinárodní turnaj do Švýcarska!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Juniorka Bílých Tygrů se mezi 17. a 20. srpnem zúčastní ve švýcarském Zugu prvního ročníku turnaje U20 International Challenge. Liberec se představí ve společnosti elitních týmů z Finska, Švédska, Německa a hostitelského Švýcarska.

Turnaj slibuje nejvyšší hokejovou kvalitu. Z Finska dorazí čtvrtfinalista loňského ročníku finské juniorské ligy IFK Helsinki, ze Švédska úřadující mistr BK Rögle, z Německa dlouhodobě úspěšný Adler Mannheim. Švýcarsko bude zastupovat pořádající EV Zug, který ve své zemi za poslední tři roky bral dva mistrovské tituly. Ze země helvétského kříže dorazí ještě curyšští ZSC Lions, kteří právě nadvládu Zugu v loňské sezóně ukončili. Českou extraligu budou reprezentovat Bílí Tygři.

"Turnaj je koncipovaný tak, aby měl vysokou kvalitu. Pro zúčastněné týmy i hráče to bude dobrá challenge před startem domácích ligových soutěží. Naším cílem je do turnaje zahrnout elitní celky napříč Evropou, v budoucnu případně i Severní Amerikou," hlásí pořádající Zug.

Bílí Tygři se představí v základní skupině A, ve které budou jejich soupeři Helsinky a Curych. Skupinová fáze se odehraje ve třech dnech mezi 17. a 19. srpnem, 20. srpna jsou pak na programu finále, souboj o bronz a duel o konečné páté místo. Všechny zápasy se budou hrát klasickým formátem 3x20 minut. Každý tým bude mít jeden den zápasové volno, pro Liberec volný den připadá na sobotu 19. srpna.

Zápasy Liberce na turnaji:

čtvrtek 17. srpna, 16:00: Bílí Tygři Liberec - Helsinki IFK (FIN)
pátek 18. srpna, 19:00: ZSC Lions (SUI) - Bílí Tygři Liberec
neděle 20. srpna: zápas o konečné umístění

Hlavní trenér U20 Valdemar Jiruš o účasti na turnaji
Turnaj v Zugu má velice kvalitní obsazení, pro naše hráče to bude konfrontace s nejlepšími. Představíme se s mladým týmem, pro který bude turnaj velkou prověrkou. Už se těšíme, bude to pro nás skvělá generálka před extraligou. Děkujeme Zugu za pozvání!


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení