Akademie Bílí Tygři Liberec

Trenéři áčka se setkali s mládežnickými. Na propojení chceme pracovat, hlásí Žabka

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Trenéři libereckého A-týmu ve středu absolvovali schůzku s trenéry tygří mládeže. Filip Pešán s Borisem Žabkou si připravili prezentace, které příchozím kolegům představili přímo v prostorách kinosálu kabiny áčka.

Nová trenérská dvojice tygřího A-týmu mládežnickým trenérům představila svoje vize a postřehy. "Chceme nastavit směr výchovy hráčů a trenérům mládeže pomoci dostat se k dalším informacím. Účast byla výborná. Věřím, že jsme s trenéry mládeže na jedné vlně, mám z toho dobrý pocit," říká nový asistent áčka Boris Žabka.

"Naším velkým úkolem je pracovat na propojení áčka s mládeží. Kolegové z mládežnických kategorií se můžou spolehnout, že se v áčku budeme snažit, aby vše fungovalo co nejlépe. Při každé možné příležitosti například budeme chtít být v kontaktu s hlavním trenérem juniorky Valdemarem Jirušem. Naší vizí je hráče akademie sledovat a také s nimi chodit na led, čímž se na jejich vývoji můžeme podílet," pokračuje slovenský trenér a zároveň specialista na rozvoj obránců.

Manažer akademie Jiří Bermann
Bylo dobré, že se naši trenéři mohli více seznámit s Filipem Pešánem, který jim předal některé své myšlenky. Do klubu také přišel nový trenér obránců Boris Žabka, který prezentoval svoji dosavadní práci s beky, a nastavovali jsme, jak bychom s obránci chtěli v klubu pracovat. V tomto ohledu zároveň bude fungovat úzká provázanost Borise Žabky s Valdemarem Jirušem a celou juniorkou. Jsme rádi, že se Boris zapojí do výchovy obránců už v mládeži.

Boris Žabka do své prezentace zahrnul i metodické a praktické poznatky a zkušenosti, které nasbíral během dlouhodobé práce na Slovensku. "Hodně nás to oslovilo," říká hlavní kouč U20 Valdemar Jiruš. "Celá vize se mi moc líbí, je tam vidět jasně nastavená cesta. Strašně mě potěšilo, že se v našem klubu pracuje podobným způsobem a aplikujeme jednotlivé aspekty jak v týmových, tak ve skills trénincích. Bylo to hodně inspirativní."

Bílí Tygři se už v dlouhodobém horizontu snaží také o to, aby akademické týmy produkovaly podobný herní styl a návyky jako A-tým. Hráčům, kteří jsou na přelomu seniorského hokeje, to může těžký posun alespoň trochu usnadnit. "Je to pravda, máme vizi, aby akademické celky měly v porovnání s áčkem co nejvíce podobný styl hry i různých cvičení v tréninku. Aklimatizace hráčů v dospělém hokeji je tam přirozenější a plynulejší," uzavírá Žabka.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení