Akademie Bílí Tygři Liberec

Ohlédnutí za slavnostním večerem: Kdo ovládl Tiger Awards?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Akademie Bílých Tygrů 10. května zakončila sezónu slavnostní akcí ve VIP prostorách Home Credit Areny, kde se zároveň předávala ocenění jednotlivcům, kteří vynikali v určitých oblastech. Pojďme si jednotlivé hráče blíže představit.

Akademie Bílých Tygrů se už tradičně schází ke slavnostnímu zakončení sezóny. Letos ale poprvé i s novinkou, kdy byly kromě týmových úspěchů oceněné i individuální výkony některých hráčů. Klub vybral čtyři kategorie, které pro něj hodně znamenají – nejlepší student, největší pracant, oddanost hokeji a mimořádný počin v daném roce.

Jednotlivé ceny Bílí Tygři pojmenovali po osobnostech, které jsou v klubu velmi vážené a právě dané atributy samy splňují. O držitelích cen rozhodovaly hlasy všech trenérů akademických celků (U15, U17, U20) s tím, že vždy rozhoduje unikátnost počinu hráče v rámci své dané kategorie.

Cena Ctibora Jecha - nejlepší student: Vojtěch Duschka

Obránce U20 Vojtěch Duschka se narodil v Liberci a vystudoval zde těžké gymnázium Jeronýmova, kde je pro hráče vždycky hodně náročné skloubit obtížnost výuky s tréninkovým programem. Vojtěch to ale vždy zvládal bez potíží a nyní studuje ekonomický obor na liberecké Technické univerzitě.

"Vážím si toho, že trenéři mé studijní úspěchy vnímali a na závěr mé juniorské kariéry u Tygrů mě takto ocenili," říká Duschka. "Je pravda, že spojení hokeje a škody bylo občas opravdu náročné. Chtěl bych tímto zároveň poděkovat všem, kteří mě na této cestě provázeli a ve spojení studia a hokeje mě podporovali."

Cena Lukáše Dernera - největší pracant: Jakub Ehrenberger

Také druhá cena putovala do obranných řad juniorky. Jakub Ehrenberger patří mezi hráče, které trenéři s trochou nadsázky nemusejí hlídat – vždy totiž pracuje naplno a tak, jak má. Přestože studuje velmi náročné gymnázium, plní si s velikým nasazením i sebezapřením veškeré povinnosti, zároveň však absolvuje také velké množství dobrovolných tréninků. Dalším hráčům jde v tomto příkladem.

"Každý den se na sobě snažím co nejvíce makat," říká. "Ceny si vážím, zároveň je to pro mě i velká motivace směrem k další sezóně."

Cena Františka Vozky - oddanost hokeji: Mikuláš Jenčovský

Útočník Mikuláš Jenčovský pochází z České Lípy, odkud do Liberce už od šesté třídy dojížděl každý den na tréninky i zápasy. V uplynulé sezóně byl kapitánem juniorky, první příležitosti přitom dostal i v áčku. Svojí pracovitostí šel vždy příkladem, aktuálně si dálkově dodělává také maturitu. Když ostatní propadají v beznaděj, Mikuláš si ještě přidá. Letos například absolvoval všechny dovednostní tréninky, bez ohledu na to, jestli byly od 6:30 nebo 8 hodin ráno.

"Bylo pro mě super tuhle cenu získat. Snažím se makat každý den a stále se zlepšovat. Rád chodím na dobrovolné tréninky, kde se můžu zdokonalovat a posouvat se dál," potvrzuje Jenčovský.

Cena Jaroslava Kasíka - výjimečný počin v daném roce - Šimon Bělohorský

Šimon cenu získal za svoji střeleckou fazónu v nadstavbové části soutěže U15, kdy se mu ve 28 zápasech proti kvalitním soupeřům podařilo nasázet fantastických 44 gólů. Není divu, že se stal nejlepším střelcem ligy devátých tříd. Bělohorský patřil mezi hráče, kteří se obrovskou měrou zasloužili o stříbrný úspěch svého týmu v uplynulé sezóně.

"Ty vstřelené branky rozhodně nejsou jenom moje zásluha, jde to za celým týmem," připomíná. "Jsem rád, že jsem si cenu mohl převzít, bude to pro mě dobrá vzpomínka na úspěšnou sezónu. Od klubu je to hezké gesto. Už se těším na další rok, kdy se budu snažit předvádět co nejlepší výkony i v kategorii dorostu."

Na řadu přišlo i vyhlášení all-star formace napříč všemi akademickými týmy za sezónu 2022/23.
Brankář: Sebastian Charvát (U15)
Obránci: Pavel Průšek (U17), Jakub Vaněček (U15)
Útočníci: Dominik Krajdl (U15), Vasyl Špilka (U17), David Rozsíval (U17).

Všem oceněným hráčům ještě jednou gratulujeme a přejeme hodně úspěchů v nadcházející sezóně!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení