Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Jelínek podepsal v NHL! Od nové sezony bude skautem Los Angeles Kings

Date of publication Author Kryštof Havíř

Plzeň/Liberec — Petr Jelínek se nakonec pro příští rok na extraligových kluzištích neukáže. Velezkušený forvard nebude ve své hráčské kariéře pokračovat na západě Čech a od nové sezony bude plnit roli skauta u týmu NHL Los Angels Kings.

Když po pátém čtvrtfinále v Hradci Králové skončila Tygrům sezona, Petr Jelínek řešil, kam se jeho cesta po devíti letech strávených pod Ještědem bude ubírat dále. Rozhodl se pro pokračování aktivní hráčské kariéry a podepsal kontrakt s plzeňskou Škodovkou. Smlouvě však nakonec nebude moci dostát, jelikož dostal nabídku ze slavné NHL. Od nadcházející sezony bude zastávat pozici skauta u Los Angeles Kings.

„Pořád je to hodně nové, protože jsem tímto krokem ukončil svou hráčskou kariéru. Těšil jsem se na angažmá v Plzni a měl od něho i od sebe velká očekávání. I především kvůli indiánům je to pro mě o to těžší, protože mě mrzí, do jaké role jsem je dostal. Jenže takové nabídce se nedalo říct ne, je to pro mě obrovská čest,“ uvedl novopečený lovec talentů pro oficiální web Plzně.

Tím se tak uzavírá hráčská kariéra power forvarda, který v extralize odehrál neuvěřitelných 922 utkání a byl důležitým faktorem všech libereckých úspěchů z poslední doby.

Na závěr nezbývá než Petrovi popřát hodně štěstí v nové fázi jeho hokejového života.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Finálový turnaj VTM přinesl i bohatou tygří účast

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení