Akademie Bílí Tygři Liberec

Marek Šťástka si zahraje na domácím MS v hokejbale!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Zahrát si na mistrovství světa ve městě, kde jste se narodili? To se jen tak někomu nepoštěstí. Výjimečný pocit ale bude mít šanci zažít útočník tygřího dorostu Marek Šťástka, který kromě hokeje hraje také hokejbal. A tak dobře, že dostal pozvánku na vrcholnou světovou akci!

Juniorské mistrovství světa v hokejbale startuje už ve středu 28. června v Liberci. Své želízko v ohni budou mít na turnaji i hokejoví Bílí Tygři, do závěrečné nominace výběru U16 "red" se totiž dostal také útočník našeho dorostu Marek Šťástka.

Pro Šťástku bude turnaj o to pikantnější, že je libereckým rodákem. Má tedy šanci zabojovat o titul světového šampiona přímo ve svém rodném městě! "Prostředí a zázemí je perfektní, sám ho dobře znám. Jen škoda, že se nebudou hrát všechna utkání na plastovém povrchu," říká pro web hokejbal.cz.


Vstupenky nejen na české zápasy jsou v prodeji a diváci si rozhodně přijdou na své, tento juniorský šampionát bude totiž vůbec největším v historii. Klasický turnaj je obohacený o mužskou kategorii U23 a ženskou U21, tyto týmy totiž nemohly své předchozí turnaje odehrát kvůli pandemii covidu-19. Pod Ještědem se tedy odehraje rekordní počet zápasů!

U juniorských hokejbalových reprezentací se mistrovství světa dělí do kategorií do 16, 18 a 20 let. V kategorii U16 čeští mladíci brali od roku 2008 do 2019 buď stříbrné nebo bronzové medaile. Čtyři světové šampionáty se uskutečnily na české půdě, i přesto Češi zlato nezískali. Stalo se tak pouze na Evropském poháru v roce 2022. Obdobně na tom jsou junioři do 18 let, kteří na zlato z mistrovství světa nedosáhli.

Na posledním šampionátu v St. John ‘s uzmuli stříbro po prohře s Kanadou ve finále. Nejúspěšnější juniorskou kategorií je reprezentace U20, která od roku 2000 získala na každém mistrovství světa medaili. V roce 2002 čeští junioři do 20 let zažili zlatý turnaj v Champery ve Švýcarsku. Poté si museli počkat 16 let na to, aby to zopakovali. Češi přivezli v této kategorii titul mistrů světa z kanadského St. John’ s.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení