Akademie Bílí Tygři Liberec

Extraliga začíná! V prvním kole Tygři hostí Mladou Boleslav

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Dočkali jsme se! Po letním spánku opět ožijí extraligové stadiony a jinak tomu nebude ani ve městě pod Ještědem. Hned na úvod základní části se navíc Liberec střetne s pikantním soupeřem! Doma totiž přivítá svého rivala z Mladé Boleslavi, s níž poprvé zkříží hokejky v pátečních 18:00.


Ostrý start

Derby hned v prvním kole? Pro fanoušky jistě velmi atraktivní duel hned na úvod! V soubojích s Mladou Boleslaví to vždy jiskřilo a jinak tomu nebylo ani minulý ročník. Vzájemné duely totiž nabídly dvě prodloužení, hattrick libereckého Adama Najmana nebo bitku Jaroslava Vlacha s Radkem Jeřábkem. Jakých zajímavých momentů se dočkáme tentokrát?

Za zmínku určitě stojí, že se Tygři s Bruslaři letos setkali již v přípravě, a to rovnou dvakrát. První utkání ovládl náš celek poměrem 4:0, v tom druhém Liberečtí rovněž neinkasovali a zvítězili 2:0. Dá se tedy očekávat, že po dvou srpnových porážkách bude motivace Středočechů v prvním kole o to větší.

Michal Birner před začátkem sezóny
Důležité je vykopnout sezónu dobře. Je to takové klišé, ale platí to, že se musí jít zápas od zápasu a nekoukat se moc ani dopředu, ani dozadu. Být v momentálním čase a žít v okamžiku.

Koho sledovat

Těsně před začátkem soutěže Tygři oznámili ještě jednu posilu. Pokud do utkání nastoupí, odbyde si Kanaďan Jayce Hawryluk premiéru v české extralize. Jak se mu bude dařit?

Mladá Boleslav přivedla v létě do svých řad velmi atraktivní jméno. Bývalý finský reprezentant Juhamatti Aaltonen se může pyšnit zlatou medailí z mistrovství světa a třemi tituly z finské ligy. I pro něj to bude extraligový debut.

Začínáme!

První kolo české nejvyšší soutěže se do Liberce vrací po dvou letech a bude se jednat teprve o druhý zahajovací souboj s Mladou Boleslaví. V roce 2009 do sezóny vstoupili lépe Bruslaři, kteří doma vyhráli 2:1. Tentokrát se derby v rámci samotného startu extraligy odehraje pod Ještědem.

Tygrům se navíc v posledních letech začátky daří. V předchozích sedmi ročnících totiž prohráli první utkání jen jednou. Budou v této úspěšné sérii pokračovat? Odpověď na tuto a mnoho dalších otázek zjistíme již brzy. První kolo startuje v pátek od 18:00. Extraliga a Tygři jsou zpět!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Tygři U14 za sebou mají špičkový turnaj ve Švédsku! V těžké konkurenci byli čtvrtí

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení