Akademie Bílí Tygři Liberec

Daniel Pekař krátce o utkání s Karlovými Vary

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Tygři v utkání proti Karlovým Varům předvedli velmi povedený výkon, ten ale bohužel stačil pouze na zisk bodu z prohry po nájezdech 1:2. V závěru první třetiny se ale Liberečtí museli obejít jak bez zraněného Oscara Flynna, tak bez do konce zápasu vyloučeného Jana Šíra. O něco více prostoru na ledě tak dostali i hráči nižších lajn jako třeba mladík Daniel Pekař.

Do vedení šli Severočeši díky bleskové trefě Martina Faška-Rudáše již v úvodní minutě utkání. Vedení Tygrům vydrželo i do prvního odchodu do kabin. Radost z vedení ale lehce kazilo zranění rychlonohého Oscara Flynna a také ztráta Jana Šíra vlivem trestu za bitku s Iikkou Kangasniemim v závěru první periody.

Kvůli nutnosti vypořádat se s touto situací tak trenéři museli sáhnout do útočných formací a přeskupit je. Větší porci času na ledě tak dostal i sedmnáctiletý Daniel Pekař, který tak naskakoval po boku Michala Bulíře či Adama Najmana.

Daniel Pekař o šanci vedle ostřílených Tygrů
Bylo to úžasné. Moc jsem si užil hrát s takhle zkušenými hráči. Moc mi na ledě pomáhali.

Ve druhé části dokázali Karlovarští srovnat zásluhou Tomáše Rachůnka a jelikož další gól nepadl ani ve třetí třetině a ani v následném prodloužení, duel musely rozseknout nájezdy. V nich uzmuli bonusový bod hosté. „Je to škoda. Tohle jsou zápasy, které bychom měli vyhrávat. Šancí jsme na to měli spoustu. Bohužel se poslední utkání trápíme s tím, že nedáváme góly, když je potřebujeme,“ komentoval aktuální situaci Ronald Knot.

Pro Daniela Pekaře se jednalo již o jeho pátý start v A-týmu Liberce. Jeho zápasový program je ale o to více obdivuhodný kvůli tomu, že od čtvrtka 19. října do úterý 24. října odehrál v šesti dnech hned pět duelů rozdělených mezi juniorskou a seniorskou extraligu!

Daniel Pekař o své porci utkání
Je super, že mám tolik zápasů. Snažím se o sebe hlavně dobře starat, abych nebyl zraněný, když hraju takhle hodně.

Svěřenci Filipa Pešána budou mít prostor k získání dalších bodů již v pátek, kdy vyjedou na led rivala z Mladé Boleslavi. Druhé letošní derby začne v 17:30 na ledě boleslavské ŠKO-ENERGO Arény!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení