Akademie Bílí Tygři Liberec

Nadstavba U20 rozlosována! Tygři ji zahájí domácím dvojzápasem

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Juniorský tým Bílých Tygrů obsadil v základní části první místo ve skupině Západ, postoupil tedy mezi osmičku, která bude poměřovat síly v horní nadstavbové skupině. Ta startuje už tento pátek 7. prosince!

Juniorská extraliga má po opětovném rozšíření nový kabát. Na rozdíl od loňska se nejprve hrálo ve dvou geografických skupinách, po třech měsících došlo k oddělení lepší osmičky a horší osmičky týmů, které se teď budou utkávat ve svých nadstavbách. Od nuly, neboť body, které získaly doposud, si dál nepřenášejí.

Stejně jako v základních skupinách, i v nadstavbách se utká každý s každým čtyřikrát, což znamená pro všechny shodně 28 kol. Vrchní nadstavba nese název O pořadí v play-off, spodní pak O účast v play-off.

Vrchní osmička má totiž účast ve vyřazovacích bojích předem zajištěnou. První čtyři celky postoupí přímo do čtvrtfinále, týmy na pátém až osmém místě čeká předkolo proti týmům z prvních čtyř míst slabší skupiny. Celky z páté až osmé příčky slabší skupiny budou hrát ještě krátkou, šestikolovou skupinu o udržení, do níž si body z druhé části přenesou. Poslední tým následně sestoupí do Ligy juniorů a mezi elitou ho vystřídá vítěz nižší soutěže.

Nadstavba O pořadí v play-off se bude hrát převážně formou dvojzápasů pátek-sobota. Všechna čtyři derby s Mladou Boleslaví by se nicméně měla odehrát v pondělí. Právě s Bruslaři totiž naši junioři tvoří geografickou dvojici, které mají za cíl co nejvíce usnadnit cestování. Tento formát trošku navazuje na loňskou sezónu, kdy se jezdilo ke dvojzápasům právě na stadiony u sebe blízko sídlících klubů (Liberec-Boleslav, Třinec-Vítkovice, atd.).

Bílí Tygři zahájí druhou část sezóny na domácím ledě Svijanské arény. V pátek přivítají od 17 hodin Jihlavu, v sobotu v pravé poledne brněnskou Kometu. Přijďte liberecké mladíky podpořit! Kompletní rozpis nadstavby najdete zde.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Výkonný výbor ČSLH rozhodl o úpravě formátu juniorské extraligy

Pufr o svém přestupu: Liberec pro mě byl na prvním místě!

Juniorka posiluje ofenzivu! Přicházejí slovenští útočníci Stahoň a Saxa

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení