Akademie Bílí Tygři Liberec

Prokůpek o skvělém úvodu: Hráli jsme výborně, byla jen otázka času, kdy nám to tam padne

Date of publication Author Kryštof Havíř

Liberec — Vyhrát první třetinu 3:0? Takhle se nastoluje agenda vedoucí k vítězství. Kometa pak sice snížila, Tygři ale včas zareagovali, a to když se díky skvělému forčekingu prosadil Tomáš Prokůpek. „Byli jsme za brzké vedení moc rádi a snažili jsme se v tempu pokračovat,“ zdůrazňoval důležitost úvodu obratný křídelník.

První třetina patřila Tygrům, hned dva ze vstřelených gólů navíc padli po chybě soupeře na modré a následném úniku šelem. „Byla to souhra náhod. Hráli jsme výborně a byla tak jen otázka času, než to tam padne. A stalo se tak hned na začátku,“ hodnotí povedený vstup do utkání Tomáš Prokůpek.

„Byli jsme za brzké vedení moc rádi a snažili jsme se v tom pokračovat,“ pokračoval v hodnocení útočník, který byl za svůj výkon odměněn čtvrtou brankou.

Valdemar Jiruš o utkání s Kometou
Byli jsme aktivní. Chtěli jsme soupeře dostat pod tlak a trestat jejich chyby. A to se nám povedlo. Soupeř tam měl ztráty kotoučů a my jsme z toho hned zakončovali.

„Dostal jsem tam naloženo od jednoho většího beka a pak se to ke mně se štěstím odrazilo. Pak jsem s tím vybruslil na střed a střílel jsem přes beka. Ani jsem nevěděl, kudy to šlo,“ popsal celou situaci.

Svým vzrůstem to často jako útočník nemá proti vysokým bekům jednoduché. I taková nevýhoda však dokáže někdy mít opačný efekt. „V soubojích u mantinelů je to někdy těžší, ale zase nejsou tak rychlí a mrštní. V tom mám oproti nim možná i výhodu,“ říká sedmnáctiletý forvard.

I díky jeho výkonu tak Tygři porazili tým z vrchu tabulky a pokukují po vyšších příčkách. „Teď jsme se necítili moc dobře, ani v kabině nebyla taková pohoda, protože jsme furt prohrávali. Teď ale doufám, že navážeme na to, jak jsme hráli tu první část a zase budeme vyhrávat,“ zakončuje svůj komentář.


Gólová oslava Tomáše Prokůpka (FOTO: Jan Běhounek)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Tygři U14 za sebou mají špičkový turnaj ve Švédsku! V těžké konkurenci byli čtvrtí

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení