Akademie Bílí Tygři Liberec

Oscar Flynn krátce o závěrečné čtvrtině základní části

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Utkání proti Plzni, které se neslo v hlasitém duchu oslav tisícího utkání Lukáše Dernera, se hrálo dlouho za bezbrankového stavu. První změna přišla až v závěrečném dějství, kdy otevřel skóre Filippi, záhy ale zareagoval Filip Jansa. Vítězství ale nakonec přece jen putovalo k Libereckým, kterým triumf vystřelil Oscar Flynn.


Úvodní branka klání se slavnostním pozadím v podobě milníku Lukáše Dernera padla až v čase 44:19. Do té doby se jednalo o vyrovnaný duel libereckého brankáře Daniela Krále a jeho protějšku Dominika Pavláta. Odčarování skóre 0:0 měl poté v počátečních minutách třetí části na svědomí Tomáš Filippi, který puk uklidil přesně do pravého horního růžku. Indiáni sice přispěchali s rychlým vyrovnáním, na trefu Oscara Flynna minutu a patnáct sekund před koncem třetiny již ale byli krátcí.

Oscar Flynn o souboji s Plzní
Bylo to hodně vyrovnané. Plzeň hrála velice dobře a měla více ze soubojů. Nemůžu říct, že jsme hráli úplně ideálně. Velkou část zápasu měli více ze hry, ale někdy to tak je, že vítězství uválčíme. Za tři body jsme vděční.

Výhrou proti Škodovce se šelmy udržely v těsném závěsu na první čtyři týmy, které ve vyřazovací části putují rovnou do čtvrtfinále. Na čtvrtý Litvínov aktuálně ztrácí tři body, ten však má jedno utkání k dobru. Tygři vkročili již nedělním utkáním na ledě Komety do poslední čtvrtiny základní části extraligy, čemuž se přizpůsobuje také styl hry všech týmů.

Oscar Flynn k závěru základní části
Naše taktika je jasná, musíme bodovat. Hra teď nevypadala ideálně, ale někdy to tak je. Musíme ladit formu, aby byla na vyřazovací boje co nejlepší. Snad čtyřku uděláme, ale koukáme spíš zápas od zápasu. Utkání už teď asi budou hodně podobná. Málokdy se stane, že to bude nějaká přestřelka. Každý se už připravuje na play-off.

Svěřenci Filipa Pešána budou mít další příležitost rozšířit své bodové konto v pátek, kdy vyjedou na led Mladé Boleslavi. Zde se porvou od 17:30 o čtvrté vyhrané derby v sezóně!


Radost po brance Oscara Flynna na 2:1

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení