Akademie Bílí Tygři Liberec

Tomáš Galvas krátce o svém prostoru na ledě

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Důležité utkání s Litvínovem, jehož atmosféru okořenila téměř plná liberecká hala, skončilo pro Tygry významnou výhrou 6:2. Skóre zápasu otevíral v 8. minutě po lahůdkovém pasu Oscara Flynna mladičký bek Tomáš Galvas, pro kterého se jednalo o druhou trefu v sezóně.


Duel s Vervou potěšil svým osmigólovým přídělem nejednoho fanouška ofenzivního hokeje, tím spíš toho libereckého. Šelmy si v něm dokráčely i díky pětibodovému galapředstavení Tomáše Filippi pro klíčové tři body do tabulky. Od začátku jsme utkání měli ve svých rukou, jen na začátku druhé třetiny nastal menší výpadek. Pak jsme se ale vrátili k našemu zdařilému výkonu a zaslouženě vyhráli, komentoval zápas tygří forvard.

Úvodní branka klání z hole Tomáše Galvase nicméně lehce vyčnívala tím, jakým, možná trochu netradičním, způsobem padla. Sedmnáctiletý bek si totiž najel až k hranici brankoviště, odkud zakončoval po náramné nahrávce Oscara Flynna.

Tomáš Galvas o ofenzivních výjezdech
Trenéři po nás chtějí, abychom útok podporovali, ale jen v určité míře. Nemůžeme pořád jezdit dopředu. Jsem ale rád za to, že to po nás chtějí.

I díky pohodlnému gólovému náskoku v závěru zápasu se navíc Galvas podíval na led i v přesilovce. Tato herní situace jej zatím v A-týmu míjí, nicméně praxi má více než solidní z nejvyšších mládežnických soutěží.

Tomáš Galvas o prostoru v početní výhodě
Vůbec jsem to dopředu nevěděl, trenéři mi to řekli na střídačce. Měl jsem pět sekund na to se dostat na led, takže to bylo celkem narychlo. Přesilovky hraju za juniorku, takže vím, co tam mám dělat. Snažím se být obecně pořád v pohybu. Ať už se hraje pět na pět, nebo přesilovka.

Tým Filipa Pešána teď má před sebou poslední reprezentační pauzu sezóny. Do akce se znovu vrátí ve středu 14. února, kdy vyjede na led Kladna. Souboj s Rytíři začíná v 18 hodin!


Galvasovo otevření gólového účtu zápasu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení