Akademie Bílí Tygři Liberec

Nejlepší střelec Rychlovský: Je to zásluha celé lajny, sám bych to nevyhrál

Date of publication Author Kryštof Havíř

Plzeň/Liberec — Z týmového hlediska utkání proti Plzni tolik nezměnilo, z toho individuálního však ano. Tomáš Filippi k výhře 6:0 nad Škodovkou přispěl třemi asistencemi a vyhrál tak kanadské bodování základní části, Jakub Rychlovský pro změnu vsítil branku a s šestadvaceti kousky se stal králem střelců. „Tyhle prvenství jsou jen takovou třešničkou na dortu. Kluci nám pogratulovali, ale tím to pro nás momentálně končí,“ skromně odpovídal dvaadvacetiletý kanonýr.

Základní část je minulostí. Šelmy ji zakončily na ledě Plzně, kde po čtyřiceti minutách vedly 6:0. V závěrečné dvacetiminutovce se ale Škodovka do hry vrátila třemi brankami a šelmám pořádně zatápěla.

„Byl to obrázek naší celosezónní hry. Třetí třetina nám ty nešvary zase ukázala a srazila nás, trochu ku prospěchu, na zem. Ve středu začneme s čistou hlavou a budeme vědět, že musíme hrát celých šedesát minut,“ naráží Jakub Rychlovský na nadcházející sérii s Olomoucí.

Zpátky ale ještě k duelu s Plzní. To bylo významné hlavně z individuálního hlediska. Nejlepším střelcem extraligy se s šestadvaceti góly stal Jakub Rychlovský, vítězem bodování pak s třiašedesáti body Tomáš Filippi.

Filip Pešán o úspěších Filippi a Rychlovského
Já osobně bych to vyměnil za umístění v první čtyřce a myslím, že by oba odpověděli stejně. Ale když jsme to nevybojovali, tak jsme jim všichni fandili. Jsem rád, že kluci dokázali udělat ten poslední krok.

„Nemysleli jsme na to. Chtěli jsme se tímto utkáním dobře nachystat na play-off, tyhle prvenství jsou jen takovou třešničkou na dortu. Kluci nám pogratulovali, ale tím to pro nás momentálně končí,“ reagoval skromně právě dvaadvacetiletý sniper.

Následně pochválil své spoluhráče: „Je to zásluha celé lajny s Martinem Faško-Rudášem a Tomášem Filippi. Hráli jsme spolu de facto všechna utkání. Je to takové klišé, když se říká, že nikdo sám nic nevyhraje. Já ale můžu jedině potvrdit, že tomu tak prostě je.“ A jedním dechem dodává: „Našli jsme mezi sebou výbornou chemii a až na pár duelů jsme jinak podávali adekvátní výkony tomu, abychom tým táhli.“

„Celou sezonu nám to fungovalo, teď nám však začíná nejdůležitější část roku, tak snad bude naše souhra pokračovat,“ potvrzuje jeho slova právě Tomáš Filippi.

Pro centra první formace a vítěze kanadského bodování se jednalo o jeho nejpovedenější ročník. „To teprve uvidíme až po sezoně. Když se ale budeme bavit o těch bodech, tak stoprocentně nejlepší byla. Nikdy jsem jich neměl tolik a to, že jsem měl tu čest prohánět se na čele bodování s Martinem Růžičkou, je pro mě ohromné,“ vysekl na závěr poklonu třineckému bardovi.


Nejproduktivnější hráč sezony Tomáš Filippi

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení