Akademie Bílí Tygři Liberec

V některých momentech rozhodla naše nezkušenost, říká po vypadnutí Rychlovský

Date of publication Author Ondřej Gajdáček

Liberec – Severočeši v rámci čtvrtého čtvrtfinálového střetnutí poprvé odvraceli mečbol Pražanů, což se po první třetině zdálo jako nelehký úkol. Díky trefám Jaromíra Péreze a Jakuba Rychlovského z druhé třetiny se Tygrům podařilo vyrovnat a do třetí periody se šlo za vyrovnaného stavu. V závěrečné části se však sparťané dostali zpět do hry, což pro Liberecké znamená konec v sérii a zároveň i v celé sezóně.

Jak těžce se kouše takhle rychlý konec, obzvlášť po otočce v sérii proti Olomouci?
Za mě je každý konec hořký. Myslím si, že jsme v každém zápase byli minimálně rovnocenným soupeřem Spartě, možná že v některých momentech rozhodla naše částečná nezkušenost. Každopádně jim patří respekt a gratulace k postupu.

Během druhé třetiny se vám podařilo parádně vyrovnat. Co vám scházelo k tomu, abyste strhli vedení na svoji stranu?
Opět jsme ukázali charakter, který v tom týmu je, protože jsme se ani za stavu 0:2 nesložili. Po vyrovnání jsme tam měli několik dobrých gólových šancí, ale asi jsme na to byli špatně připravení a trefovali jsme pomalu ochrannou síť.

Není ten konec vzhledem k průběhu toho čtvrtfinále poněkud krutý?
Kdybychom z Prahy odjížděli za stavu 1:1, tak by se asi nikdo nemohl divit, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Sparťané to zvládli dvakrát doma i tady a tím pádem zaslouženě postoupili.

Michal Birner o sérii se Spartou
Rozhodla jejich kvalita a zkušenost v zakončení. Mají skvěle poskládaný kádr a já jim gratuluji k postupu. Možná jsme si zasloužili vyhrát alespoň jeden zápas, minimálně kvůli naším skvělým fanouškům, ale bohužel se nám to nepovedlo.

Dá se vypíchnout nějaký herní aspekt, který rozhodoval pokaždé ve prospěch Pražanů?
Řekl bych, že kvalita v zakončení. V podstatě každou druhou šanci, kterou jsme jim nabídli, tak dokázali proměnit. Jejich kádr je nabitý hráči, kteří si v takových situacích umí poradit.

Oproti soupeři jste měli v nohách mnohem víc utkání za poslední dobu. Bylo to hodně znát?
Já osobně jsem s tím problém neměl. Je to play-off, tam se jede nadoraz a člověk nemá vůbec čas přemýšlet, jestli je unavený.

Diváci vám tady na oba domácí zápasy připravili pěknou kulisu. Co jsi tomu říkal?
My si hrozně vážíme podpory, kterou nám dávají celou sezónu. Na poslední dvě klání jich přišlo opravdu mnoho a my doufáme, že v další sezóně budou chodit ještě v hojnějším počtu.

Jaký bude váš nadcházející program?
To teď vůbec netuším. Trenéři ale říkali, že si teď dáme dva až tři dny klid a pak nám zašlou patřičné informace. Myslím si, že s kluky něco naplánujeme, ale až na to bude čas.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení