Akademie Bílí Tygři Liberec

Pešán o sezóně: Mladí hráči udělali kus práce. Daň byla nevyrovnanost výkonů

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Všichni vyžádaní hráči už měli setkání s novináři po neúspěšném čtvrtém zápase čtvrtfinále odbyté. Jako úplně poslední přišel do mix zóny hlavní trenér Liberce Filip Pešán. Ten má za sebou první sezónu po svém návratu pod Ještěd. Jak se ohlíží za sérií se Spartou i za celým ročníkem? A jak vnímá posun mladých hráčů v čele s Jakubem Rychlovským?

Všechny duely čtvrtfinále byly vyrovnané, dvakrát se prodlužovalo. Není výsledek 0:4 na zápasy až moc krutý?
Kruté to je. Na druhou stranu musím Spartě vyjádřit obrovský respekt za to, v jaké kvalitě sérii odehrála. Za jakéhokoliv stavu a situace byla organizovaná a fantasticky vedena skvělými trenéry. My jsme soupeři vždy sekundovali a doháněli ho, místy ho i euforicky přehrávali. V dodržování systému a detailů byla Sparta ale zkrátka lepší. Přeju jí další úspěšná kola play-off.

Mohla se trochu projevit únava z předkola? Přece jen jste sehráli pět utkání v sedmi dnech a poté měli jen dva dny na odpočinek.
Nějakým způsobem se to asi na konci promítnout mohlo. Nemyslím si ale, že bychom na tom byli v porovnání se Spartou fyzicky hůř.

Michal Bulíř o sérii se Spartou
Rozhodly maličkosti a detaily v důležitých fázích zápasů. Hlavně v zakončení byla Sparta jednoznačně lepší. Myslím, že jsme s ní odehráli vyrovnaná utkání, ale výsledek 0:4 hovoří za vše.

V průběhu série vypadlo kvůli zranění i trestům hodně hráčů. Jak bylo těžké se s tím vyrovnat?
Kádr máme daleko užší než Sparta, taková je realita. Aspoň jsme si mohli v takto těžkých zápasech vyzkoušet sedmnáctileté osmnáctileté kluky. Myslím si, že je to pro jejich kariéru úžasné. I tak jsme ale chtěli uspět. Proti Spartě to bylo těžké. I v nejsilnější sestavě bychom se potýkali se stejnými herními problémy.

Jak se ohlížíte za celým ročníkem?
Mám radost z toho, že se prosadili kluci, kteří čekali na velkou minutáž a důležitou roli v týmu. Myslím, že nás někteří z nich opustí kvůli zahraničnímu angažmá. Samozřejmě jim budu přát, ať se jim daří. Stejně jako my udělali velký kus práce. Daň za to všechno byla bohužel nevyrovnanost výkonů, s níž jsme se potýkali celou sezónu.

Asi nejvýrazněji na sebe upozornil Jakub Rychlovský, u něhož proběhly spekulace i o NHL. Kde vidíte jeho budoucnost?
Strašně bych mu to přál. Kdyby u nás zůstal, byl bych rád. Když se ale podíváme na celou jeho sezónu, včetně těžkých momentů v sériích s Olomoucí a Spartou, tak je za mě Kuba hráč pro NHL.

Michal Birner o mladých hráčích
Byla radost na ně koukat. Ti kluci udělali obrovský progres. Mají vše před sebou a já se jim snažím jít příkladem. Přeji jim, ať mají skvělou kariéru a ať se hokejem baví.

Jak jste vnímal jeho výkony?
Překvapilo mě, jak produktivní byl. Nebyly to žádné náhodné branky, ale vypracované góly z dobrých míst. Jednoznačně mu pomohl Tomáš Filippi, ale i v zápasech, kdy hrál s Adamem Najmanem, se jeho potence nezměnila. Dělá špinavou práci, stejně jako střílí góly. Za mě si plně zaslouží pozornost, kterou nyní má.

Jezdili se na něj dívat skauti?
Ano, za celou sezónu jich byly opravdu desítky.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení