Akademie Bílí Tygři Liberec

Letní příprava odstartovala! Tygři vyjeli i na led

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Hokejisté Liberce se pomalu vrhají do víru příprav na následující extraligový ročník. V pondělí absolvovali úvodní testování, ve čtvrtek už rozjeli suchou přípravu, kterou doplnili i tréninkem na ledové ploše.

Tygři se po delší pauze znovu sešli v útrobách Home Credit Areny a kromě tradičního pilování kondice vyjeli i na ledovou plochu. Trénink se nesl v trochu komornějším duchu. Martin Faško-Rudáš s Michalem Ivanem totiž stále působí ve slovenské reprezentaci, Tomáš Galvas a Adam Král se zase bijí za českou osmnáctku na mistrovství světa. Jakub Rychlovský s Tomášem Filippi si po konci v národním týmu užívají zasloužené volno. Někteří hráči, především ti ze zámoří, se připravuje individuálně. „Velkou část týmu nemáme momentálně k dispozici, na ledě nás tak bylo jen pár. Doplnili nás nějací junioři. Zatím byl trénink takový startovací," komentuje začátek přípravy trenér Filip Pešán.

Čas na ledové ploše během letního drilu je už v Liberci osvědčenou záležitostí. Realizační tým k tomuto zpestření bez váhání sáhl i letos. „Chceme být aspoň třikrát týdně na ledě, hlavní náplní je ale stále silový trénink," prozrazuje liberecký kouč nejbližší program přípravy. Na suchu i ledu budou Tygři takto trénovat až do konce května, v červnu bude následovat klasická suchá příprava. Poté dostanou hráči na dva týdny volno a znovu se sejdou v polovině července, kdy odstartují finální fázi přípravy na nový ročník.

Daniel Král o zahájení přípravy
Moc jsem se na kluky těšil, už mi začínali chybět. Jsem rád, že jsme tu zase zpátky a můžeme trénovat.

„Užil jsem si to, je fajn se zase sklouznout," pochvaloval si trénink Michal Bulíř. Právě on byl jako jeden z mála zkušených hráčů přítomen. Člověk si po sezóně samozřejmě rád odpočine. Volno jsem si užil na baráku s rodinou. Teď už jsme zpátky tady a začíná nám něco nového," pokračuje.

Z hlavních lídrů mužstva ho doplnili třeba Oscar Flynn, Jaroslav Vlach nebo Vojtěch Budík. Zahájení přípravy se zúčastnila i čerstvá posila Michael Krutil. Do tréninku se zapojilo i osm juniorů, kteří se pokusí trenéry co nejvíce zaujmout. Cvičení měli hráči navržené tak, aby odpovídala jejich nižšímu počtu. V tuto chvíli je na ledě na programu především průprava základních dovedností. „V květnu vůbec neřešíme žádnou taktiku. Je to hlavně o bruslení, práci s pukem a přihrávkách. Zkrátka to zase potřebujeme dostat do nohou i do rukou," uzavírá Bulíř.


Tréninku se zúčastnil i Oscar Flynn

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení