Akademie Bílí Tygři Liberec

Akademické soutěže znají své formáty pro nadcházející sezónu

Date of publication Author Klub

Liberec - Do startu soutěžních utkání v sezóně 2024/25 ještě zbývá více než tři měsíce, už teď je ovšem jasno o tom, v jakých formátech se budou odehrávat. Oproti předchozímu ročníku dojde jen k drobným změnám.

DHL extraliga juniorů

Zatímco v poslední desetiletce se formát nejvyšší juniorské soutěže pravidelně měnil, pro letošek zůstane zachován. Šestnáct účastníků bude rozděleno do dvou skupin po osmi týmech, Bílí Tygři v západní skupině narazí mimo jiné na nováčka – postoupivší Slavii.

Po základní části, jež bude čítat 28 kol, si nejlepší čtyři celky z každé skupiny zajistí účast ve vyšší nadstavbě a rovnou i play-off. Mužstva z 5.-8. příček čeká nižší nadstavbová skupina, z níž poslední tým přímo sestoupí do Ligy juniorů, zatímco první čtyři ještě doplní osmičku z horní nadstavby pro play-off. Důležité je, že před startem nadstaveb se zcela smažou body ze základní části. V nadstavbě se každý s každým utká čtyřikrát.

1.-4. celek po nadstavbách zamíří přímo do čtvrtfinále, 5.-12. nasazený tým bude čekat předkolo. Vyřazovací část se bude hrát na tři vítězné zápasy s výjimkou finálové série, jež se odehraje na čtyři výhry. Soutěž odstartuje v neděli 1. září.

Extraliga dorostu

Nejvyšší dorostenecká liga bude znovu čítat dvacet týmů, jež budou geografickým principem rozděleny do dvou skupin – západní a východní. Liberec se v západní skupině utká i s plzeňskými Wolves, kteří mezi elitu senzačně postoupili jakožto nováček druhé nejvyšší soutěže. V základní části se v rámci skupin utká třikrát každý s každým, přičemž výhodu jednoho domácího střetnutí navíc bude vždycky mít celek, který se výše umístil loni.

Po 27 kolech základní části zamíří 1-5. tým každé skupiny do vyšší nadstavby, jejíž účastníci si tím s předstihem zajistí účast ve vyřazovacích bojích. Níže umístěná mužstva čeká nižší nadstavba, z níž první a druhý tým ještě vyskočí do play-off, zatímco poslední sestoupí. V obou nadstavbách se utká každý s každým jednou doma a jednou venku. Také v dorostenecké extralize se před startem nadstaveb zcela smažou body ze základní části.

Systém play-off bude totožný jako v extralize juniorů – jen s tím rozdílem, že předkolo se bude hrát pouze na dva vítězné duely. Soutěž začíná v pátek 6. září.

Extraliga 9. tříd

Extraliga devátých tříd prošla rozšířením z 24 na 30 týmů, které budou v rámci základní části rozdělené do tří geografických skupin, v rámci kterých se družstva utkají každé s každým jednou doma a jednou venku. První část soutěže tedy bude čítat osmnáct kol.

Týmy na 1.-4. místě jednotlivých skupin půjdou do vyšší nadstavby (dvě skupiny po šesti týmech), kde se body ze základní části smažou. V rámci vyšší nadstavby se utkají čtyřikrát každý s každým, což znamená dvacet duelů. Celky z 5.-10. místa základní části se v rámci jednotlivých skupin utkají taktéž systémem čtyřikrát každý s každým. Důležité však je, že si do nadstavby přenesou body z první části.

Na play-off se budou moct kromě všech týmů z "lepších nadstavbových skupin" těšit i vítězové všech tří "horších skupin" a také nejlepší tým z druhých míst. V nižší nadstavbě půjde také o záchranu příslušnosti v elitě, poslední družstvo z každé skupiny a nejhorší celek z předposledních míst totiž zamíří do play-out, z něhož vzejdou dva sestupující.

Play-off bude čítat šestnáct účastníků. Osmifinále, čtvrtfinále a semifinále se bude hrát na dva vítězné zápasy, finále na tři. V osmifinále se střetnou týmy křížem mezi skupinami. Bílí Tygři do sezóny půjdou v roli obhájců titulu kategorie U15!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Výkonný výbor ČSLH rozhodl o úpravě formátu juniorské extraligy

Pufr o svém přestupu: Liberec pro mě byl na prvním místě!

Juniorka posiluje ofenzivu! Přicházejí slovenští útočníci Stahoň a Saxa

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení