Akademie Bílí Tygři Liberec

Češi vybojovali na Hlinka Gretzky Cupu stříbro. Tygr Rozsíval se blýskl gólem!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Edmonton/Liberec – Česká reprezentační osmnáctka má za sebou další povedenou účast na prestižním Hlinka Gretzky Cupu. Podruhé za sebou totiž obsadila skvělé druhé místo! U stříbrného tažení byli i dva hráči liberecké akademie.

Mezi nominovanými totiž figurovali i Tygři Jakub Seidl a David Rozsíval. Právě druhý jmenovaný na sebe výrazně upozornil už v prvním utkání turnaje. Čeští hokejisté museli otáčet duel s Američany a liberecký forvard vstřelil v 57. minutě vítěznou branku!

I díky jeho důležité trefě naše reprezentace udělala první důležitý krok za postupem do semifinále. Svěřenci trenéra Davida Čermáka si nakonec poradili i s Německem a Finskem a do play-off šli jako vítěz jedné ze dvou skupin. Po přesvědčivé výhře 5:1 nad Švédskem podruhé za sebou postoupili do finále, jenže v něm ani po roce nestačili na Kanadu, které podlehli těsně 1:2. Přesto je druhé místo velkým úspěchem a podíl na něm mají i dva zástupci naší organizace!

Hlinka Gretzky Cup je určen hráčům do osmnácti let a koná se každý srpen. V liché roky jej pořádá Česko společně se Slovenskem, v sudé se reprezentační klání koná v Kanadě. Turnaj se v hokejovém prostředí těší vysoké prestiži a cestu si na něj pokaždé najde spoustu skautů z NHL. Česká U18 letos vybojovala už desáté stříbro z této akce a celkově čtrnáctou medaili.


Jakub Seidl se stříbrnou medailí; FOTO: Martin Voltr

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Saxa: Vždy se snažíme hrát tvrdě. Góly? Je to důsledek týmové práce

Reparát na jedničku. Dorostenci proti Litvínovu odčinili předchozí nezdar

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení