Akademie Bílí Tygři Liberec

Jsme sice menší, ale pomáháme si bruslením, chválí svůj tým Krajdl

Date of publication Author Kryštof Havíř

Liberec – Dorostenci zkompletovali svůj úspěšný první týden nové sezony, když si poradili i s druhým pražským „S“ 6:3. Právě novopečený kapitán Dominik Krajdl skóre otevíral a nakonec i dovedl svůj tým k výhře. Jak vnímá svou roli a co říkal na kuriózní branku Srnského?

Zvládli jste i druhé utkání nové sezóny. Jak se výhra rodila?
Chtěl bych hlavně pochválit našeho gólmana Sebastiana Charváta. Jsme rádi, že máme v týmu zrovna jeho a můžeme se o něj opřít. Dále máme kvalitní lajny, kdy každá dokáže zahrozit. Soupeř proti nám nemá tolik protihry, a proto si myslím, že jsme na dobré cestě za titulem.

Vstřelili jste solidní porci šesti branek, z čeho to pramení?
Jsme sice menší tým, nejsme tak urostlí, ale pomáháme si hodně bruslením. Z toho vyplývají naše šance, které naštěstí proměňujeme. Nějaké jsme ale naopak neproměnili, takže i oni měli štěstí. (usměje se)

Ty ses postaral hned o tu úvodní a nutno říct, že byla pěkná. Věděl jsi, že z takového úhlu tam je u tyčky místo, nebo jsi to jen tak zkusil?
Zavřel jsem oči, zkusil to a doufal, že to tam padne. To se stalo a já jsem za to strašně rád.

Vaši čtvrtou branku kuriózním způsobem vstřelil Tomáš Srnský, když si jeho nahození srazil do branky gólman soupeře. Co jste mu na to řekli?
Možná by si zasloužil ze srandy nějakou pokutu. (směje se) Bohužel jsem ale celou situaci neviděl, protože jsem zrovna pil.

Na začátku třetí třetiny to vypadalo, že máte utkání pod kontrolou, pak ale Slavia dvakrát rychle udeřila. Co se tam stalo?
Byly to smolné situace, kdy nám odskakovaly puky od hokejek. Možná jsme byli i trochu nervózní, chtěli jsme udržet náskok a z toho se vzaly ty góly, které jsme dostali. Ale nehnulo to s námi, měli jsme tam poté dobré bloky a obětavost.

Oba ročníky jsou ověnčené úspěchy z předchozích let, dost vás je členy národních týmů. Jaké to je, být kapitán tak nabitého mužstva?
Každý to má v hlavě srovnané a je si vědom své role. Nikdo není víc, než ten druhý, jsme jeden tým. A to, že někdo je v reprezentaci v kabině vůbec nezaznívá. Nevnímáme to.

Před sezonou jste mohutně posilovali. Jak noví kluci zapadli do kabiny?
S mnoha kluky jsme se už znali z dřívějška, tak to nebylo tak těžké. Myslím, že všichni do naší party skvěle zapadli.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Saxa: Vždy se snažíme hrát tvrdě. Góly? Je to důsledek týmové práce

Reparát na jedničku. Dorostenci proti Litvínovu odčinili předchozí nezdar

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení