Akademie Bílí Tygři Liberec

S novým maskotem proti Pardubicím

Date of publication Author Štěpán Hanuš

L i b e r e c - Poprvé se letos nejlepšímu střelci soutěže Petru Sýkorovi postaví čelem nejlepší gólman O2 ELH Milan Hnilička. Slavnostní mezisváteční atmosféra, atraktivní soupeř a vyprodaná Tipsport arena - liberecké fanoušky hokeje čeká skutečný zážitek. K tomu vedení Bílých Tygrů ještě připravilo představení nového maskota klubu, které proběhne před samotným utkáním.

Základní informace o soupeři:

HC Moeller Pardubice

Rok založení: 1925 jako hokejový klub v LTC Pardubice

Klubové barvy: červená a bílá
Vedení klubu:
Předseda představenstva: Mgr. Ondřej Heřman
Sportovní ředitel: Vladimír Martinec
Generální manažer: Zbyněk Kusý
Obchodní manažer: Mgr. Ondřej Šebek
Realizační tým:
Hlavní trenér: Miloš Říha
Asistent trenéra: Pavel Rohlík
Internetové stránky: http://www.hcpce.cz

Zprávy z kabiny Pardubic

Mužstvu z východních Čech se druhá čtvrtina extraligy povedla mnohem lépe než ta první a svěřenci trenéra Miloše Říhy pomalu ale jistě stoupají v tabulce vzhůru. Ve druhé fázi základní části soutěže se mohli Pardubičtí spolehnout na domácí prostředí, když z ČEZ Areny odvezly body pouze celky pražských „S“ a Plzně. Právě porážka od úřadujícího mistra Sparty, která přišla těsně před reprezentační přestávkou, možná přiměla generálního manažera Zbyňka Kusého k odvážnému transferu. Zkušený funkcionář totiž přivedl do města perníku posilu silného kalibru. Po sedmi letech opustil Znojmo kapitán tamních Orlů Peter Pucher, který byl vyměněn za Michala Tvrdíka. Pardubický odchovanec, který se na skok objevil v roce 2003 i v Liberci, však odešel do Znojma pouze na hostování.

Mezi všemi hráči O2 ELH kraluje řízný bek Jan Snopek, který má dosud nejvíce obdržených trestných minut. Zároveň ovšem s 16 body paradoxně vévodí bilanci +/-. V kanadském bodování má Moeller na předních ligových příčkách zástupce v podobě reprezentantů Tomáše Rolínka a především Petra Sýkory. Byl to právě zkušený ostrostřelec, kdo rozhodl poslední vzájemný duel s Bílými Tygry na ledě pardubické ČEZ areny. Otazník visí nad startem Jána Lašáka. Gólmanskou jedničku Moelleru ovšem v předvánočních utkáních plnohodnotně zastoupil Vladislav Koutský.

Statistiky HC Moeller Pardubice

Kanadské bodování:
Sýkora Petr           32 (22+10) 
Rolínek Tomáš         26 (13+13)
Čaloun Jan            22 (13+9)
Hlinka Miroslav       18 (8+10)

Brankáři:
Lašák Ján             2,70/zápas - úspěšnost 92,78
Koutský Vladislav     1,99/zápas - úspěšnost 93,07
Růžička Martin        5,81/zápas – úspěšnost 81,25
Sestava z posledního utkání s Karlovými Vary:
Koutský – Píša, Havíř, Snopek, M. Čech, Čáslava, Linhart, M. Šeda – P. Sýkora, M. Hlinka, Rolinek – Čaloun, Pivko, Andrašovský – F. Mrázek, Cetkovský, Ondřej – Kolář, Koukal, Blažek.

Zprávy z kabiny Liberce


Libereckým Bílím Tygrům přišla kratší pauza kolem vánočních svátků náramně vhod. Trenéru Palečkovi se výrazně vyklidila marodka. V souvislosti s návratem Leoše Čermáka má k tomu ještě o jednu vrásku navíc. Jak poskládá lodivod Libereckých jednotlivé útočné řady? To se ukáže až před úvodním vhazováním. Jisté je, že mu bude zřejmě k dispozici nejen ostrostřelec Čermák, který našel potřebnou pohodu v pražské Slavii a po dlouhé době se představí libereckým divákům, ale také uzdravení Šachl, Pletka a Plodek. Před odpočatým Milanem Hniličkou se s největší pravděpodobností poprvé po několika utkáních budou moci prostřídávat čtyři obranné dvojice.

Všichni hráči se nemohou dočkat sváteční atmosféry, kterou každý duel s Pardubicemi nabízí. K tomu se přidá i fakt, že Tipsport areny bude v letošní sezóně vůbec poprvé vyprodaná. "Je příjemné, že bude plno, motivuje nás to. Bude to dobrá prověrka po Vánocích," řekl pro server hokej.cz lodivod Josef Paleček.

Statistiky Bílí Tygři Liberec

Kanadské bodování:
Víšek Jan             19 (9+10)
Čermák Leoš           17 (9+8)
Pletka Václav         15 (11+4)
Podkonický Andrej     15 (7+8)

Brankáři: 
Hnilička Milan        1,86/zápas - úspěšnost 94,53
Šindelář Filip        2,11/zápas - úspěšnost 93,41
Stejskal Jiří         3,03/zápas - úspěšnost 90,91
Nedvídek Michal       5,00/zápas - úspěšnost 86,11
Předpokládaná sestava Bílých Tygrů:
Hnilička - Jiruš, Moravec, Krstev, Čutta, Žabka, Zíb, Kočí, Rýgl - Pletka, Podkonický, Novák - Klimenta, Plodek, Víšek - Vaic, Šachl, S. Procházka - Čermák, Pabiška, O. Hruška.

Vzájemná bilance

Vzájemné zápasy

Liberec – Pardubice 9 - 2 - 1 - 3 - 8

Utkání v letošní sezóně

9. kolo, 29.9.2006
BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC MOELLER PARDUBICE 4:3 (1:1, 1:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 18. Klimenta (Víšek), 29. Podkonický, 56. Procházka (Hruška), 58. Víšek (Krstev) – 6. Sýkora, 51. Ondřej (Čaloun), 60. Sýkora (Rolinek). Rozhodčí: Minář – Čech, Chytil. Vyloučení: 9:10. Využití: 2:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 6196. Střely na branku: 40:37.

Bílí Tygři Liberec: Šindelář – Moravec, Jiruš, Žabka, Kočí, Holub, Zíb, Krstev – Vaic, Podkonický, Šachl – Pletka, Pabiška, Tomajko – O. Hruška, Vampola, S. Procházka – Klimenta, Plodek, Víšek.
HC Moeller Pardubice: Lašák – Píša, Havíř, Novotný, Snopek, Koma, Čáslava, Linhart, Šeda, – Sýkora, Rolinek, Hlinka – Ondřej, Blažek, Andrašovský – Čaloun, Koukal, Kolář – Tvrdík, Starý.

22. kolo, 15.11.2006
HC MOELLER PARDUBICE – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branka a nahrávka: 48. Sýkora (Havíř). Rozhodčí: Rejthar – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 10:9 navíc Podkonický 10 minut a do konce utkání a Krstev (oba Liberec) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 9054. Střely na branku: 25:37.

HC Moeller Pardubice: Lašák – Čech, Šeda, Snopek, Havíř, Koma, Čáslava, Linhart – Mrázek, Blažek, Ondřej – Sýkora, Hlinka, Rolinek – Čaloun, Tvrdík, Pivko – Kolář, Koukal, Starý.
Bílí Tygři Liberec: Šindelář – Moravec, Jiruš, Krstev, Čutta, Žabka, Zíb, Kočí, Rýgl – Vaic, Podkonický, Novák – Klimenta, Plodek, Víšek – Pletka, Šachl, Procházka – Hruška, Pabiška, Tomajko.

Postavení soupeřů v tabulce po 34.kole

1.  Bílí Tygři Liberec          96:73   64
3.  HC Moeller Pardubice       116:86   57

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení