Akademie Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři proti týmu s nejlepší defenzívou

Date of publication Author Radek Vokál

Liberečtí hokejisté se dnes od 18 hodin utkají s druhým celkem extraligové tabulky. Bílí Tygři si budou jistě chtít zopakovat výhru na Slavii z druhého kola a také odčinit ostudnou domácí porážku z druhé čtvrtiny soutěže. V případě vítězství mají Tygři šanci dostat se až na 10. příčku tabulky. Vyhrát v Edenu ale není jen tak - kromě Liberce se to podařilo už jen Pardubicím v 6. kole. S nikým jiným Slavia doma v normální hrací době neprohrála, v prodloužení jen s Českými Budějovicemi. Pokud Bílí Tygři nebudou páchat podobné hrubky v obraně, jako v posledním vzájemném zápase, lze dnes večer v Edenu očekávat tuhý defenzívní boj, ve kterém bude rozhodovat každý gól. Trenér Jandač totiž po několika vysokých porážkách přešel k defenzívní taktice, se kterou jeho tým slavil úspěch v posledním utkání s Litvínovem. Vstřelit branku Slavii je ale úkol přetěžký - již druhým rokem má Slavia nejmenší počet inkasovaných branek v lize, v brance navíc chytá v životní formě suverénně nejlepší gólman extraligy - Roman Málek.

Slavia je v poslední době na koni, v posledních šestnácti zápasech prohrála jen dvě. Obě o jedinou branku, v Pardubicích 0:1 a v Českých Budějovicích 2:3 v prodloužení. Od tohoto zápasu drží slávisté čtyřzápasovou neporazitelnost. V těchto čtyřech zápasech inkasoval Roman Málek celkem pouze pět branek a vylepšil si tak svoje už tak neskutečné statistiky na průměr 1.51 branky na zápas a úspěšnost zákroků 95.34 procent,což je o třídu lepší, než další gólmani. Během slávistické série neporazitelnosti nejprve vychytal vítězství 5:1 v Karlových Varech, následně doma nulu proti Litvínovu, pak v sobotu remízu 1:1 na vsetínském Lapači a v souboji dvou týmů s nejlepším podzimním zlepšením ve Vítkovicích vítězství 4:3. Tři branky v posledních třech zápasech vstřelil obránce Jan Hejda. Proti Liberci nastoupí i posila z Českých Budějovic Petr Sailer, rychlé pravé křídlo, které přišlo do Slavie výměnou za Josefa Štrauba. Sailer se ve slávistickém dresu o víkendu neprosadil, nyní jej proti Liberci čeká premiéra před domácím publikem.

Sestava v posledním kole: Málek - Hejda, Kadlec, Kučera, J.Novák, Kolařík, Posmyk, Graňák - Sup, Beránek, Duda - Antoš, Krátoška, Hruška - Fadrný, Steiner, Sailer - Šaffer, Dlouhý, Jaroš - Klepiš

Naváží Bílí Tygři na dobré výkony z minulého týdne?

Bílí Tygři by chtěli v Edenu potvrdit, že jsou z krize venku, že už dokáží zodpovědně bránit a že také dokáží střílet branky. V prvním útoku se Strakou a Kropáčem ožívá Mojmír Musil. Radoslav Kropáč, který se v pátek trefil opět po devíti zápasech, si jistě bude chtít zopakovat svůj kousek z druhého kola, kdy nastřílel dvě branky právě do sítě domácí Slavie. Vítězný gól Liberce tehdy vstřelil bojovník Vítězslav Jankových. Zvýšenou motivaci bude mít v Edenu bývalý slávistický obránce Angel Krstev, o kterého ale v jeho bývalém týmu ztratili zájem. Liberec poslední tři zápasy, ve kterých nenašel premožitele, odehrál v naprosto stejné sestavě a oproti dřívějšímu zvyku i na tři útoky, jen ve druhé obraně zaskočil za nemocného Petra Gřegořka obránce Václav Kočí.

Sestava v posledním kole: Falta - Jiří Hanzlík, Krstev, Gřegořek (Kočí), Čakajík, R. Pospíšil, J. Moravec - Kropáč, Michal Straka, Musil - V. Novák, Kašpařík, Kábrt - Rozsíval, Plodek, Hájek

Vzájemné zápasy

2. kolo: Slavia - Liberec 1:3
15. kolo: Liberec - Slavia 0:9

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

VIDEO: Vyrazte na nákup jako naši dorostenci. Akce Puky pomáhají stále trvá

Zápas juniorky s Přerovem má svůj náhradní termín

Deváťáci skolili houževnatý Tábor, rozhodovalo se v závěru

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení