Akademie Bílí Tygři Liberec

Těžký soupeř, věřím však, že postoupíme, tvrdí Petr Šachl

Date of publication Author Jan Švanda

Bílí Tygři chtějí odčinit loňský nezdar, v pondělí vstoupí stejně jako v minulé sezoně opět do boje o extraligový titul z pozice vítěze základní části. Prvním soupeřem, který se jim postaví do cesty budou ve čtvrtfinále třinečtí Oceláři, kteří si v předkole nečekaně snadno poradili s Karlovými Vary. "Po dvou vyhraných zápasech v Karlových Varech jsme už tušili, že naším soupeřem bude Třinec. Počítali jsme s tím, že jeden ze dvou domácích zápasů vyhrají a postoupí," přiznává Jan Plodek.

Centr druhé formace Severočechů byl v posledním domácím zápase se Spartou bolestivě zasažen pukem do obličeje a z utkání musel odstoupit. Na vyřazovací část však bude připravený, byť bude nastupovat s celoobličejovým krytem. "Nijak mě to neomezuje, jsem v pohodě, akorát si na kryt musím zvyknout. Sice nevím, co to se mnou udělá, až dostanu třeba nějakou ránu do brady, ale snad to bude dobré. Zatím to odnesl jeden zub, bohužel to ale vypadá, že půjdou ven ještě další dva," povzdechl si liberecký forvard.

Liberečtí nemají s Třincem v letošní sezoně aktivní bilanci, dvě vítězství v prodloužení a dvě porážky, Oceláři byli navíc prvním týmem, který dokázal Tygry porazit na domácím ledě a přetrhnout jim tak jejich unikátní sérii čtyřiceti zápasů bez porážky v Tipsport areně. "Musíme se na ně připravit. Víme, že s Třincem nemáme letos nejlepší bilanci, musíme prostě přes ně přejít za každou cenu. Pokud chceme jít do finále, což my jednoznačně chceme, tak musíme porazit každého. Třinečtí hráli sice tři zápasy, ale myslím si, že unavení moc nebudou. Měli týden na odpočinek. Myslím si, že rozhodne momentální forma a trocha hokejového štěstí, které je vždy potřeba," soudí sympatický osmadvacetiletý útočník.

Zatímco Liberecké během sezony hodně trápil svými zákroky Martin Vojtek, v play off se proti nim postaví ještě zdatnější soupeř v brance. Roman Čechmánek posílil Slezany na konci základní části a byl jedním z hlavních strůjců postupu Ocelářů do vyřazovací části. V předkole pak výborným výkonem pomohl svému novému zaměstnavateli zničit karlovarskou Energii během pouhých tří zápasů! Recept na urostlého a zkušeného gólmana hledal i Jan Plodek. "Viděl jsem ho chytat, chytá opravdu výborně. Budeme se snažit tlačit do brány, zakrývat mu výhled, vytvořit si tlak. Pokud brankář nevidí a je tlak, tak je to vždycky nepříjemné pro každého brankáře a naopak šance pro nás."


V loňském play off byl jedním z mála hráčů, kteří nezklamali, nastřílel pět branek, byl nejproduktivnějším hráčem týmu z pod Ještědu. Petr Šachl se chystá na druhé play off v libereckém dresu a věří, že tentokrát dopadne podstatně lépe. "Loňské play off bylo pro nás ponaučením. Každý to má ještě v hlavě, neponecháme nic náhodě," tvrdí forvard Bílých Tygrů, který si myslí, že hodně důležitý bude hned první duel v Tipsport areně.

"První zápas v loňské sezoně nás hodně zlomil, ztratili jsme v něm i Milana Hniličku a pak to bylo hodně těžké. Věřím, že tomu letos tak nebude, že vyhrajeme úvodní zápas a od toho se bude dál odvíjet celá série," doufá liberecký útočník.

Šelmy stejně jako loni vstupují do play off z prvního místa a mají na začátek dvakrát výhodu domácího prostředí. "Pevně věřím, že této výhody využijeme na 100% a proměníme ji v postup do semifinále. Třinec hraje hodně do obrany, gólů moc nedostávali. Mají výborného gólmana, navíc nás čeká daleké cestování. Bude to těžké, ale věřím, že postoupíme."


Stejně jako v extraligovém ročníku 2005/2006, povede i letos do boje o mistrovský titul svůj tým jako kapitán Stanislav Procházka. Liberecký vůdce si s pasivní bilancí s Oceláři neláme příliš hlavu. "Odehráli s námi sice dobré zápasy, ale play off je něco jiného a pokud pomýšlíme na nejvyšší mety, tak musíme porazit každého. Prohráli jsme s nimi sice na domácím ledě 1:0, ale bylo to spíš představení jednoho brankáře, navíc každý zápas je jiný. Play off se hraje na čtyři zápasy, je tady spousta dalších příležitostí."

Stanislav Procházka si nemyslí, že by předkolo, ve kterém učinkovali Třinečtí, mohlo hrát v sérii nějakou významnou roli, pokud se týče únavy. "Mohlo by to hrát roli, kdyby hráli na čtyři, pět zápasů, takto ale ne. Měli nějaký čas na odpočinek, budou odpočatí stejně jako my."

On i jeho spoluhráči budou v play off hodně spoléhat na podporu libereckých fanoušků. "Věřím, že nás podpoří a budou nás hnát. Budeme jejich pomoc moc potřebovat," přiznává kapitán Bílých Tygrů.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení