Akademie Bílí Tygři Liberec

První vychytaná nula pro Pavla Faltu

Date of publication Author aVAL, Michal Lauterbach

V úterním, pro diváky ze začátku ne příliš atraktivním, hokeji se splnilo velké přání brankáři Pavlu Faltovi, který poprvé ve své extraligové kariéře vychytal čisté konto. Velkou zásluhu na tom měl celý tým a hlavně obránci, kteří velmi dobře bránili. Bílí Tygři teď mohou směle hledět kupředu a po překonání krize útočit na osmou postupovou pozici do play off, na kterou momentálně ztrácejí 5 bodů.

První třetinu oba týmy postavily na bezchybných obranách. Vyskytlo se jen velmi málo příležitostí ke skórování, takže si oko diváka moc neužilo. Pokud se však někdo dostal do vážnější akce, byli brankáři vždy na správném místě. Skóre se tak v první části neměnilo. "Odehráli jsme parádní zápas dozadu, kluci poctivě bránili a myslím, že jsme si tu nulu zasloužili," řekl po utkání Pavel Falta. Zápas pokračoval se zajištěnou obranou obou týmů a tak se jako první prosadil až ve 34. minutě Krstev, který si v přesilovce narazil puk se Strakou. Další úspěch Tygři zaznamenali ve 39. minutě, 4 vteřiny před koncem druhé třetiny, kdy ujel Hájek s Kropáčem a po ukázkové akci Hájek připsal na konto Tygrů druhý gól. Takže všechny důležité okamžiky zápasu se odehrály v posledních šesti minutách druhé třetiny. "Dnes se čekalo, kdo udělá první chybu. Využili jsme přesilovku a velice důležitý byl i druhý gól, který padl čtyři vteřiny před sirénou. Ve třetí třetině jsme soupeře už k ničemu nepustili."

Pavel Falta měl několik těžkých zákroků. "Nejhůř jsem se cítil, když Tomáš Němčický vystřelil z otočky a já vůbec nevěděl, kde mám puk. Pak na mě Angel Krstev zakřičel, ať zůstanu klečet, že ho mám pod sebou." Posledních deset minut začala na libereckém brankáři pracovat nervozita. "Po předešlých zápasech, kdy nám ta nula těsně utekla, jsem na to myslel. Koukal jsem na čas, kolik zbývá do konce." Naštěstí se už nic podstatného nestalo a tak Bílí Tygři vyhráli nad Energií Karlovy Vary 2:0.

Liberečtí hráči mají poslední dobou herní výkyvy - dobrý zápas na Slavii, pak porážka 0:3 doma s Českými Budějovicemi a nakonec vítězství ve Vsetíně. "Na Slavii jsme odehráli perfektní zápas, i když jsme dostali gól v prodloužení. Doma s Budějovicemi jsme dostali první gól a oni to pak zabetonovali a nám se hra už moc nedařila. Na druhou stranu jsme přivezli body ze Vsetína, takže se to trochu srovnalo. To dnešní vítězství je taky paráda."

Bílí Tygři ztrácejí na osmou postupovou příčku do play off 5 bodů. "Myslím si, že v týmu na osmou pozici nikdo nemyslí, teď jsme se dostali z krize a jdeme zápas od zápasu. Chceme sbírat body a čím víc jich bude, tím líp. Uvidíme, kde po 52. kole budeme. Všichni doufáme, že si play off zahrajeme."

Bývá hokejovým zvykem, že pokud hráč dá hattrick nebo gólman vychytá nulu, dá něco do banku. "Už se mě kluci ptali, kolik dám do kasy. Zítra si sedneme a probereme to, ale já to odevzdám rád, protože si to všichni zaslouží."

Po utkání ve Vítkovicích čeká Extraligu reprezentační přestávka. Doufejme, že Tygři nevypadnou z formy a naopak načerpají dostatek sil do dalších bojů o postup do play off.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Přehled víkendu: Žáci ani jednou neprohráli!

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení