Akademie Bílí Tygři Liberec

Na play-off se těším - říká Zdeněk Blatný

Date of publication Author Jan Mráček

L i b e r e c - Do libereckého týmu přišel společně s Milanem Bartovičem v průběhu sezóny. Oba se postavili po boku Petra Šachla do třetí útočné formace Bílých Tygrů. Fanoušci ho znají jako důrazného útočníka, který se jen tak něčeho nezalekne. Řeč je o Zdeňku Blatném, který si zahraje své první play-off v české nejvyšší hokejové soutěži.

Zdeňku ty jsi do Liberce přišel v průběhu sezóny. Nebyla to pro tebe ale první zkušenost s českou extraligou, už předtím sis ji vyzkoušel ve Znojmě. Jaká pro tebe byla tahle druhá zkušenost?

Určitě lepší než ta první. Moje první zkušenost byla ve Znojmě a já tehdy přišel do týmu, který bojoval o play-off a moc se nevyhrávalo a to je pak vždycky těžší. Tady mi to ulehčilo právě to, že jsem přišel do týmu, který vyhrával a to mi hodně pomohlo se tu aklimatizovat a zvyknout si na český hokej.

Kdybys měl zpětně zhodnotit právě tu zmíněnou aklimatizaci z tvého pohledu, jaké by to hodnocení bylo?

Já myslím, že jsem se aklimatizoval docela dobře. Prvních pět – šest utkání se mi zas tolik nedařilo, ale hodně mě podržel trenér tím, že mě nechal hrát, pak to bylo jen a jen lepší. Bohužel přišlo zranění, ale je znát že jsme se už sehráli. Věřím, že to bude ještě lepší.

Nastupuješ v útoku s Šachlem a Bartovičem, jak se Ti s nimi hraje?

Dobře. Vyhovuje mi to. My hrajeme takový jednodušší hokej, kdy hodně střílíme na bránu a pak se pokoušíme dorážet a v posledních zápasech jsme začali dávat góly, takže jsem opravdu spokojený. Během sezóny bohužel přišla zranění, takže jsme nemohli hrát spolu, ale teď jsme připraveni a věřím, že se nám bude dařit i v dalších zápasech.

Čeká tě premiéra v play-off v české nejvyšší hokejové soutěži. Jak se těšíš?

Já už jsem těch play-off hrál hodně, ale pravdou je, že v Česku to pro mě bude premiéra. Některé ligy v zahraničí se mi podařilo vyhrát a hodně se těším, že se mi to povede i letos s Libercem. Těším se hodně.

Jak vnímáš atmosféru v kabině před play-off. Není tu cítit nějaká obava, že Liberec čeká právě Sparta, která vloni cestu Liberce v play-off ukončila?

Vůbec, na to se nedá myslet. Co bylo, bylo. My se musíme dívat dopředu a jít od zápasu k zápasu. Začíná se za stavu 0:0 a je to pro oba celky stejné.

A jak vnímáš Spartu jako soupeře ty?

Je to určitě více atraktivní soupeř než Litvínov a rozhodně to bude víc vyhecované. My si ale soupeře vybírat nemůžeme, pokud chceme pomýšlet na titul tak musíme porazit každého a je jedno jestli to bude ve čtvrtfinále, nebo ve finále.

Zdeňku díky za rozhovor a do play-off přeji hodně štěstí a úspěchů.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení