Akademie Bílí Tygři Liberec

Proč Liberečtí padají?!

Date of publication Author Jan Rachota - tiskový mluvčí

Reakce GM Ctibora Jecha na článek ze čtvrtečního deníku Sport "Proč Liberečtí padají"
Opravdu jsou na sérii Slavia – Liberec nejzajímavější výroky slavistických trenérů, že hokejisté Bílých Tygrů padají? Osobně si myslím, že se najde spousta jiných faktorů, o kterých lze psát. Ale pokud na tomto tvrzení trenér Růžička nadále trvá… Já tvrdím, že pokud hráč spadne – ať už hráč Slavie či Liberce, tak to v drtivé většině vyplývá ze způsobu faulování (hokejkou, rukama, podražením, atd.).

Pokud pan Růžička má potřebu nadále v médiích řečnit podobným způsobem, ať tak činí. Lidé jsou soudní a jeho "plakání“ se již pomalu ale jistě stává pravidlem. Proč se raději kouč červenobílých nezabývá rozborem své hry a tím, proč jeho hráči v Liberci neuspěli? Trenér Růžička zatím našel jediného viníka – údajné liberecké simulování.

Zajímala by mě také jeho reakce na náš regulérní gól ze 4. semifinále, tedy branku Lukáše Pabišky na 4:0. Ta nebyla uznána proto, že hráč Slavie upadl, aniž by se jej náš hráč Šachl dotkl. Co kdyby tato branka byla rozhodující? Co by na ten pád říkal trenér Slavie pan Růžička?

Pokud poukazuje na poměr vyloučených v semifinále, mám pro něj odpověď - 34:32. Je to vůbec rozdíl? V zápasech v Liberci byli naši hráči aktivnější, na tom se shodla hokejová veřejnost i odborníci. Je jasným faktem, že tým, který zaostává za tempem soupeře, pak logicky sahá častěji k nedovoleným zákrokům. Proto se "poměr" vyloučených přehoupl na stranu Slavie.

V zápasech se Slavií se velmi často vyskytuje faul v podobě naražení na hrazení. Na semináři trenérů před začátkem play-off bylo jasně specifikováno, jak se tento faul posuzuje. Pokud hráč takto s rozjezdem narazí protihráče, je to jako kdyby narazil do zdi. A to musí být trestáno. Bohužel hráči, a to na obou stranách, mají problém s technikou tohoto souboje.

Věřím, že místo podobných bitev v médiích si po dnešním souboji přečtu články o pěkném souboji okořeněném krásnými góly či zákroky brankářů…

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Přehled víkendu: Žáci ani jednou neprohráli!

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení