Akademie Bílí Tygři Liberec

Další z faulů Slavie musíme skousnout, říká prezident Petr Syrovátko

Date of publication Author Eva Lenertová

V semifinálových soubojích to nejjen jiskří na ledových plochách, ale také kolem nich. S počtem odehraných zápasů této série atmosféra takzvaně houstne a do boje vyráží každý klub s jinou zbraní. Před pátým soubojem Bílých Tygrů se Slavií v O2 Aréně si ve čtvrtečním vydání deníku Sport nemohl nikdo nepovšimnout článku s tučným titulkem: Proč Liberečtí padají? A to aniž by se autor zabýval zda je to pravda nebo ne.

„To, že Slavia říká o našich hráčích, že padají, považuji za celkem logické vyústění jejího hodnocení odehraných čtyř zápasů, protože je-li mužstvo trvale pod tlakem a jestliže trvale tahá za kratší konec provazu, má daleko větší počet vyloučení. Jestliže trenér nebo management cítí, že mužstvo dech ztrácí, snaží se vymyslet cokoliv, co by mohlo aspoň teoreticky směřovat k posílení sebedůvěry a svalení viny za prohry někam jinam, než na skutečný výkon na hřišti. Již po dvou zápasech v Praze jsme zřetelně hodnotili výkon našeho mužstva jako kvalitní a také jsme komentovali výkon rozhodčích. Jak všichni již vědí, naše stížnost bvla podle vyjádření komise rozhodčích oprávněná. Slavia zkouší, přes jí možná spřátelené deníky, vyvinout „pražský tlak“, aby nedošlo náhodou k situaci, že Pražáci nebudou mít kam chodit na hokej, kdyby po Spartě vypadla i Slavia.

Do tohoto kontextu zapadá i změna začátku případného rozhodujícího 7. duelu v pondělí v Praze na 20.15 hodin,“ rekapituluje prezident libereckého klubu Petr Syrovátko. Je to snad poprvé v historii play off a jediným důvodem je fotbalové derby mezi pražskými S. „Tímto posunem není respektován a brán ohled na možnost příjezdu libereckých fanoušků na toto případné a velmi exponované utkání. I to považuji za další ze série hloupých faulů, které musíme skousnout. Doufám, že o to větší motivaci budeme mít pro pokračování v dobrých výkonech z předešlých utkání, abychom tak ukončili sérii v sobotu doma a v pondělí do Prahy nemuseli fanoušci jezdit,“ dodal Petr Syrovátko.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení