Akademie Bílí Tygři Liberec

Pavel Kašpařík: Na tuhle sezónu budu vzpomínat moc rád

Date of publication Author Ondřej Flanderka

L i b e r e c - Spolu s Anegelem Krstevem odehrál jako jediný všechny zápasy Bílých Tygrů v sezóně, kromě toho si připsal i úspěšné premiérové starty v reprezentaci. Řeč je o Pavlu Kašpaříkovi, který musí na konci sezóny strávit dvě nepříjemnosti. Kromě vypadnutí s Tygry, se totiž kvůli zranění musel omluvit i z přípravy reprezentačního týmu před Mistrovstvím světa. Rozhovor s libereckým útočníkem si můžete přečíst zde.

Pavle, jak hodnotíš uplynulou sezónu, ve které si opět oblékl liberecký dres?
Z osobního hlediska jsem hlavně rád, že mi vydrželo zdraví, a že jsem tak mohl odehrát celou sezónu. Zdraví je to nejdůležitější a bez toho to nejde. Na tuhle sezónu budu vzpomínat moc rád, protože myslím, že se mi celkem povedla.

A z týmového hlediska?
Měli jsme velmi dobrý start do sezóny, hráli jsme výborný hokej. Pak to ovlivnil ten vysoký počet zraněných hráčů, to bylo něco nevídaného. To nás stálo nějaké body a asi i lepší umístění, protože víme, že kdybychom hráli to sedmé utkání doma, tak by to pro nás byla výhoda, ačkoliv samozřejmě nevíme, jak by to dopadlo a jsou to spíše spekulace.

Trenér Hadamczik Tě pozval i do reprezentace na přípravné zápasy před Mistrovstvím světa. Kvůli zranění si se ale omluvil, můžeš upřesnit, o jaké zranění jde?
Tak bohužel mám ucpanou tepnu na ruce. Měl jsem to od začátku play-off a už to nešlo oddálit. Po domluvě s doktorem je potřeba začít co nejdříve léčbu. Velmi mě to mrzí, protože reprezentovat je veliká čest. Je to takové dvojité zklamání na závěr téhle sezóny, protože teď jsme vypadli a já právě ještě musel odmítnout reprezentaci. Doufám, že příští rok ten konec bude o mnoho veselejší.

Když se ještě vrátíme k té semifinálové sérii, tak asi jednu z rolí hrálo i štěstí, které se k vám především v prvním a druhém utkání otočilo zády.
Tak byl to jeden ze subjektů, proč jsme vypadli, ale zase nemůžeme to svádět jenom na štěstí. Těch faktorů tam bylo mnohem víc.

Jak se Ti líbilo letošní play-off?
Zápasy v play-off mám velmi rád, dá se říct, že jde prakticky o všechno. Je to buď a nebo, pokud uděláte chybu není už možnost nápravy. Vždycky se moc těším na tuto část sezóny.

A akce White-out?
To byla naprostá fantazie, opravdu to bylo něco nádherného. Musím říct, že takovou atmosféru jako na libereckém stadiónu letos v play-off jsem ještě nezažil. Managementu se tady ten nápad povedl a my hráči jsme si to í díky nim plně užili, takže bych chtěl i touto cestou poděkovat jim a fanouškům, kteří si tu atmosféru doufám vychutnali s námi a budou na ni ještě dlouho vzpomínat, tak jako budeme vzpomínat my. Ta atmosféra v hale, to nešlo nevnímat, to byl opravdu fantastický pocit, člověku běhá mráz po zádech a nás moc mrzí, že si to nemůžeme vychutnat i ve finále.

Jak budeš teď odpočívat od hokeje?
Tak hlavně budu léčit to zranění. V pondělí se dozvím, jestli budu muset na operaci, nebo jestli to půjde řešit nějakou jinou cestou, pomocí nějakých prášků. To je pro mě teď nejdůležitější, abych byl co nejdříve zdraví a mohl se co nejdříve věnovat přípravě na příští sezónu.

Budeš sledovat finálovou sérii?
Když budu mít tu příležitost a budu třeba doma, tak si asi televizi pustím, ale abych si kvůli tomu nějak plánoval svůj osobní program, to určitě ne.

Koho tipuješ na vítěze?
Těžko říct, ale asi bych to spíš přál Varům.

Pavle díky za rozhovor a hodně štěstí při léčbě zranění.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Přehled víkendu: Žáci ani jednou neprohráli!

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení