Akademie Bílí Tygři Liberec

Shrnutí tiskové konference k příchodu Jaroslava Modrého

Date of publication Author Ondřej Flanderka

L i b e r e c - Na čtvrteční tiskové konferenci představili prezident klubu Petr Syrovátko a generální manažer Bílých Tygrů Ctibor Jech staronovou posilu Liberce, obránce Jaroslava Modrého. Ten si v Liberci zahrál již během výluky NHL v sezóně 2004/2005 a dnes se do dresu s Bílým Tygrem oblékl opět, tentokrát ho však bude nosit minimálně další dva roky. Zkušený bek ke svému příchodu dodává: „Chtěl jsem do týmu, který má vysoké ambice a to Liberec bezesporu má.“

V úvodu promluvil prezident klubu Petr Syrovátko, který se vyjádřil i k příchodu útočníka Petra Nedvěda, o jehož možném působení pod Ještědem se v médiích také psalo. „S Petrem jsme se domluvili na angažmá v Liberci, nakonec ale dostal výzvu, která se i podle nás odmítnout nedá. Pokusí se ještě jednou probojovat do NHL a porvat se o šanci zahrát si v New Yorku. My mu ze srdce přejeme, aby se o to pokusil, protože stále je to náš odchovanec a hráč, který má své kvality. Máme uzavřenou dohodu, že kdyby Petr nedostával tolik času na ledě, kolik si představuje, tak se vrátí sem do Liberce. Proto ten odklad a z naší strany nepotvrzování různých informací, které média přinášela“, dodal k možnému příchodu zkušeného útočníka Petr Syrovátko.

Pak už došlo k samotnému představení Jaroslava Modrého. Na jeho adresu hned v úvodu prezident klubu řekl: „S Jardou jsme podepsali dvouletý kontrakt. Máme s ním skvělé zkušenosti z jeho působení během výluky v NHL, a i proto jsme nesmírně usilovali o jeho získání. I přesto že Jarda měl stále nabídky i z NHL, konkrétně z Dallasu a mohl klidně pokračovat v Americe, rozhodl se pro návrat do české extraligy. Bylo to pro nás o to složitější, protože Jardova rodina je americká, děti chodí do amerických škol, takže jsme se snažili vytvořit maximálně možné podmínky. Nebylo to jen o hokeji a Liberci, ale o celkovém pohodlí, které jsme se pro Jardu a jeho rodinu snažili vytvořit. Chceme, aby mohl podávat ty nejlepší výkony a aby se mohl podílet na dalším kvalitativním skoku našeho týmu. Vlastnosti a kvality které má, by nás měly postrčit k ještě lepším výsledkům a výkonům".


Poté krátce promluvil i generální manažer Ctibor Jech: „Hráče Jardova formátu jsme hledali již delší dobu a samozřejmě jsme chtěli nejlépe jeho samotného. Je to hráč, který má nejen kvality na ledě, ale má svou pozici i v kabině. Prakticky celé ty čtyři roky jsme byli s Jardou v kontaktu a usilovali jsme o něj. Pro nás, ale i pro mě osobně je nesmírným úspěchem, že s ním můžu spolupracovat. Je to posila nejen sportovního charakteru, ale věřím, že sem přinese i toho správného sportovního ducha“.


Pak už promluvila i samotná posila: „Moc mě těší, že mohu být součástí tohoto klubu. Je to tým, který má vysoké ambice a to je taky důvod, proč jsem se rozhodl podepsat smlouvu právě tady. V Liberci chtějí vyhrávat, klub pracuje na profesionální úrovni a i jednání, která se mnou vedl, byly velmi korektní. Na spolupráci se moc těším, vím z minulého působení, jak tu všechno funguje, a věřím, že tento rok pro nás bude úspěšný. Zvažoval jsem i nabídku ze Států, ale chtěl jsem do týmu, který má ambice a nabídka z Liberce byla opravdu na vysoké úrovni. Je mi 37 a chci hrát tam, kde můžu něco vyhrát. Byl jsem v mnoha klubech, které měly menší cíle, jako třeba dostat se do play-off, ale tady jsou ambice určitě vyšší. Klub mi pomohl i s mimo-hokejovými věcmi, jako je třeba hledání škol a aktivit pro děti, přeci jen to pro mou rodinu není úplně jednoduché, ta jazyková bariéra tu je, ale věřím, že se s tím děti poperou. V Čechách jsem ani jiný klub nehledal, byl jsem rozhodnutý, že buď NHL, nebo Liberec“ řekl na úvod bek s číslem 44 na zádech.


Pak se dostalo i na otázky novinářů, v nichž se Modrý vyjádřil i k možnému návratu do reprezentace „Tak to teprve uvidíme, nejdřív člověk musí prokázat kvality na ledě, a pak se teprve můžeme začít bavit, ale nikdy neříkej nikdy. Teď je přede mnou velká výzva tady v Liberci, když se mi bude dařit tak pak uvidíme.“ Odchovanec Českých Budějovic pak dodal, že extraligu sledoval i v zámoří: „Určitě, zajímal jsem se hlavně o Liberec a Budějovice, škoda, že oběma týmům vloni finále uteklo. Do Čech teď navíc přišlo mnoho hráčů z NHL, takže se liga může ještě zkvalitnit a může přitáhnout ještě více diváků.“ Na závěr Jaroslav, kterého na tiskovou konferenci doprovodil jeho syn Jakub (9 let), dodal, že k týmu se připojí 11. srpna. O tom, kdy se nová posila zadních řad objeví v utkání, zatím rozhodnuto není.


Fotografie z tiskové konference naleznete po kliknutí na tento odkaz.

Reportáž z dnešní tiskové konference naleznete také na stránkách TV Z1

Fotografie Jaroslava Modrého z internetu.

Reportáž z dnešní tiskové konference naleznete také na stránkách hokejzive.ct24.cz

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení