Akademie Bílí Tygři Liberec

Na Tygry čekají Lužické Lišky

Date of publication Author Ondřej Flanderka

L i b e r e c - V další prověrce před ligovou sezónou prověří liberecké hokejisty druholigový německý celek Lausitzer Füchse. Klub z města Weißwasser je také v přípravě na novou sezónu a ve svém kádru má i několik hráčů z Kanady a Spojených států. Tygři už se s tímto celkem potkali před dvěma léty, kdy v přípravném utkání vyhráli jasně 7:1. Zápas hraný ve Sparkassen Areně v Jonsdorfu začíná v pátek od 18:00.

Druholigový Weisswasser má ve svém kádru krom německých hráčů i několik cizinců. Kromě kanadského brankáře Ryana McDonalda a jeho krajanů obránců Kevina Younga a Reagana Romea, je to třeba finský utočník Mikko Rautte, který hrával i za známý TPS Turku. Vedení klubu navíc nedávno získalo i talentovaného Američana Kennyho Roche, který byl v roce 2003 draftován New Yorkem Rangers na pětasedmdesátém místě. Tento centr se ale bohužel proti Tygrům ještě nepředstaví, protože se k týmu připojí až 11. Srpna, shodou okolností ve stejný den jako k Tygrům Jaroslav Modrý.

Lišky vstoupili do letní přípravy v pondělí 4. Srpna a souboj s Tygry pro ně bude prvním testem před novou sezónou. S Libercem se setkali již před dvěma roky taktéž v letní přípravě a tehdy vyhráli hokejisté z Čech jasně 7:1. Weisswasser od té doby přeci jen trošku posilnil kádr, i tak jsou ale před tímto zápasem Tygři jasným favoritem.

Bílí Tygři si ve čtvrtek poradili v úvodním utkání Tisport Hockey Cupu s Pardubicemi 2:1 a po úterní výhře nad Jihlavou, budou chtít v pátek proti Weisswasseru dovršit vítězný týden.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení