Akademie Bílí Tygři Liberec

Dalším soupeřem Liberce bude mistr Německa

Date of publication Author Ondřej Flanderka

Po včerejší remíze s Bielem se dnes Bílí Tygři přesunou na jih Neuchatelského jezera, kde se v Yverdonu střetnou s v současnosti nejlepším hokejovým klubem Německa – Eisbärenem Berlin. Pro Lední Medvědy to nebude první souboj s týmem z Čech, protože již minulý týden si zahráli s Českými Budějovicemi, kterým v Drážďanech podlehli 5:3.

Eisbären Berlin je současným mistrem Německa. Od roku 2005 se mu mistrovský titul podařilo získat hned třikrát. V roce 2006 se na zisku poháru podílel i český brankář Tomáš Pöpperle, který v hlavním městě Německa působil. Berlínští se již několikrát účastnili i populárního Spengler Cupu, čímž se jejich jméno po Evropě ještě rozšířilo.

Jak už bývá v Německu zvykem, tak i v berlínském klubu působí několik hokejistů z Kanady a Spojených států. Mezi nejznámější borce Eisbärenu patří asi Andy Roach, americký obránce, který si zahrál i na světových šampionátech v Praze a ve Vídni, kde svými nájezdy rozhodoval o konci či postupu českých hokejistů do semifinále. V roce 2005 na Tomáše Vokouna rychlou kličkou vyzrál, o rok později už byl ale úspěšný český brankář. Vedle Roache si na mistrovství světa zahráli ještě v dresu Německa Sven Felski, Stefan Ustorf nebo třeba Florian Busch.

Svěřenci kouče Gregora se po včerejší remíze musí rychle připravit na další ostrý test, Berlínští zatím v přípravě ze tří zápasů vyhráli jen jeden a určitě budou chtít uspět na turnaji ve Švýcarsku. Dá se očekávat, že do liberecké sestavy se dostane několik hráčů, kteří včera nenastoupili, a liberecká sestava se tak mírně změní.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení