Akademie Bílí Tygři Liberec

Ctibor Jech: Šance na příchod Nedvěda je velmi malá

Date of publication Author Tomáš Pavlíček

L i b e r e c - Na čtvrteční tiskové konferenci po zápase s Litvínovem se dvě z hlavních osobností libereckého hokeje vyjádřily k několika okolnostem. Dušan Gregor a Ctibor Jech okomentovali čtvrteční remízové střetnutí a poodhalili i situaci kolem přestupu Petra Nedvěda. Generální manažer Jech se poté zaobíral i otázkou jistoty pozice hlavního trenéra. Výpovědi obou mužů si můžete přečíst v následujícím příspěvku.

V utkání s Litvínovem se musel trenér Gregor obejít bez několika hráčů základní sestavy. Jednalo se především o forvardy, a tak proti chemikům nasadil do zápasu pouze tři útočné řady. Rapáč a Klimenta prakticky do zápasu nezasáhli. „V úvodu střetnututí to bylo hodně rozkouskované a rozbité. Hrát v takovémto složení na čtyři formace by nebylo příliš přínosné, chyběl by spád. Rozhodli jsme se proto hrát na tři lajny. Nebylo to tedy vynucené, byl to záměr,“ vysvětlil kouč svůj úmysl.

Liberečtí se po katastrofální první třetině nakonec přeci jenom vrátili do zápasu. Ze stavu 1:4 dokázali vyrovnat na 5:5 a dovést duel do prodloužení. Pachuť nevydařené poloviny utkání však na severu Čech zůstala. „Já citím pouze neuvěřitelný smutek. Nedokážu si vysvětlit, jak po dvou dobrých výkonech s Plzní a Slavií mohl být přístup k tomuto zápasu takový. Hráči vědí, že potřebujeme body a zase jenom body, přesto první třetina vypadala tak, jak vypadala,“ smutnil slovenský vůdce Tygrů.

Po další prohře v prodloužení tak Bílí Tygři stále okupují dno extraligové tabulky. Momentálně jsou na jedenácté pozici, když v jedenácti odehraných duelech dokázali vybojovat pouhých deset bodů. Generální manažer Ctibor Jech se tak musel vyjádřit i k pozici hlavního trenéra, který by mohl prozatimní neúspěchy odnést výpovědí.

"Já bych v tuto chvílí na to nechtěl odpovídat. Je mi líto, že jsme tam, kde jsme. Z naší strany to je asi nejhorší účinkování za tu dobu, co v hrajeme extraligu. Myslím si ale, že hlavní problém je na straně hráčů. Byli jsme trošku v iluzích, že obranu máme výbornou a ona je teď prakticky nejhorší v lize! A to jsou momenty, které určují výsledky a morálku týmu. Byli jsme rádi, že se trošku zvedly výkony v posledních dvou zápasech. Dnes jsme ale byli otřeseni výkonem v první třetině, jak přístupem hráčů, tak jejich výkoností a vůbec nevidím hlavní vinu na trenérovi. Věc je velice nepříjemná a především se musí sami na sebe podívat hráči. Jsou tu pro ně vytvořeny maximální podmínky a není to vůbec otázka trenéra."

Podle obou důležitých postav klubu by nic nevyřešily ani případné tresty. „Samořejmě smíření s tímto stavem nejsme. Jak věci dál řešit nebo neřešit, to budeme probírat v úzkém kruhu lidí. Veřejnost i novináři si myslí, že když se dá někomu za uši, tak je vše vyřešeno. Ona to ale není taková pravda. My potřebujeme dát dohromady tým, protože ten nám v tuto chvíli nefunguje. To je to nejdůležitější, co dělá výsledky. Musíme se proto zaměřit na vnitřní vztahy v týmu a osobní výkony jednotlivců a poprat se s tím všichni navzájem,“ hledá nápravu Jech.

Jedním z klíčových momentů, jenž by pomohl zkroušenému libereckému mužstvu, by možná byl slibovaný příchod druhého nejproduktivnějšího Čecha NHL Petra Nedvěda. Podle vyjádření generálního manažera však vypadá situace v tomto ohledu velmi černě.

"Dnes jsem od Petra očekával telefon. Z naší strany je už vše připraveno tak, jak bylo dohodnuto původně, než odjížděl do zahraničí. Počítali jsme, že by měl už dnes nastoupit, v pondělí se ale situace zásadně změnila. Petr v tuto chvíli řeší určité nabídky, a tak je věc na jeho straně. Já zatím nemám informaci, jak se rozhodl. Nám je to celé velice líto, z naší strany bylo vše v pořádku a byli jsme připraveni dotáhnout to do konce. Jaký bude závěr nejsem schopen říct, v tuto chvíli dávám úspěšné dohodě velmi malou šanci,“ uzavírá Ctibor Jech.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení