Akademie Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři míří na led prvoligového Berouna

Date of publication Author Radek Šenk

L i b e r e c - V pořadí k již jedenáctému přípravnému utkání zajíždějí hokejisté Bílých Tygrů Liberec na led prvoligového Berouna. Utkání bude zajímavé hned z několika důvodů. Prvním z nich je liberecký kouč Mgr. Josef Jandač (na snímku), který do města pod Ještědem přišel právě z Berouna, dalším pak skutečnost, že na střídavý start budou v týmu domácích Medvědů působit liberečtí hokejisté Jareš, Pabiška, Jech, Ovčačík a Víšek.

Hokejisté Bílých Tygrů mají zatím o čem přemýšlet, neboť ambice, s kterými tým nastoupí začátkem září do kolotoče s názvem extraliga 2003/04, sahají minimálně do play-off, jak naznačilo jejich vedení v čele s prezidentem klubu p.Petrem Syrovátkem. Dosažené výsledky, i když se zatím jedná pouze o přípravu, zatím nedosahují optimistických slov klubového vedení. Produktivita týmu je přímo žalostná. Připočteme-li mezery v obranné činnosti, dospějeme k reálné situaci značící 2 vítězství, stejný počet nerozhodných utkání a hrozivých 6 porážek. Nutné je také podotknout, že ke ztrátám utkání došlo v posledních třetinách, kdy se Bílým Tygrům nepodařilo dostatečně eliminovat hru, resp. tlak soupeře.

Domácí Medvědi s trenérským duem Vejvoda, Gudas na střídačce dokázali v dosavadních osmi utkáních hned šestkrát zvítězit a zapomenout tak na loňskou neúspěšnou sezónu, kterou museli zachraňovat až baráží. Porážku jim zatím připravila pouze pražská Sparta (3:1), debakl tým utrpěl v utkání s Ústím nad Labem (7:3). Oba zápasy se hrály na ledě soupeře, domácí stadion v pěti případech zatím nedokázal pokořit žádný z hostujících týmů. Také skóre 23:10 z těchto utkání rozhodně nesvádí k podcenění prvoligového týmu.

Trenéři Berouna se pro nadcházející sezónu budou spoléhat na dvojici zkušených hokejistů, kteří by měli vnést potřebný klid do domácí kabiny. Mezi nejvýznamnější posily můžeme směle zařadit mistra světa z Vídně (1996), obránce Jiřího Vebera, dále pak útočníka Václava Eiselta (ex-Plzeň), který v týmu působil na střídavý start již v loňské sezóně. V brance dostávají příležitost mladí Handl s Ježem. Prvně jmenovaný pak vychytal týmovou nulu v posledním přípravném utkání proti Ústí nad Labem, svou vůbec první v berounském dresu. O jedinou branku domácích se postaral Lukáš Pabiška (absolvoval stejně jako Jareš a Jech již dvě utkání v dresu Berouna), který překonal Sáblíka v brance soupeře.

Sestavy v posledních utkáních

HC Berounští Medvědi: Handl - Jareš, Vaněček,Kašák, Veber, Chotěborský, Sláma, Ševc - Toma, Šinágl, Víšek - Tesárek, Frolík, Gengel - Besser, Horčička, Novotný - Pabiška, Křesťan, Jech.
Trenéři Vejvoda, Gudas.

Bílí Tygři Liberec: Svoboda - Moravec, Šmíd, Kočí, Krstev, Čakajík, Holub, Vála, Ovčačík - Novák, Straka, Kábrt - Korhoň, Plodek, Rozsíval - Musil, Procházka, Kašpařík - Hájek, Šulc, Klimenta.
Trenéři Jandač, Nedvěd, Dvořák.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

VIDEO: Vyrazte na nákup jako naši dorostenci. Akce Puky pomáhají stále trvá

Zápas juniorky s Přerovem má svůj náhradní termín

Deváťáci skolili houževnatý Tábor, rozhodovalo se v závěru

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení