Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Nedvěd: S přípravou jsem spokojený

Date of publication Author Jiří Beníšek

Liberec - V uplynulé sezóně naskočil do týmu Bílých Tygrů až v průběhu října, protože se pokoušel o návrat do NHL v týmu NY Rangers. Přestože začal extraligovou sezónu později, byl jedním z mála světlých „zjevů“ v nevydařené tygří sezóně. Na tu následující se připravuje částečně individuálně, částečně pod „dohledem“ trenérské dvojice Kalous – Pešán. Svoji dosavadní přípravu na novou sezónu hodnotil Petr Nedvěd.

Petře, letní příprava skončila, ty jsi trénoval převážně individuálně, ale objevoval ses i na společných trénincích. Jak hodnotíš svoji přípravu, která se odbývala mnohem dříve, než jsi býval dlouhá léta zvyklý?

Je pochopitelné, že jsem musel letní přípravu přeorganizovat, vzhledem k tomu, že sezóna tady v Česku začíná o měsíc dříve. Bohužel to nebyl problém, protože sezóna nám skončila velmi brzy. Času na odpočinek a regeneraci jsem tedy měl, takže fakt nebyl problém začít s přípravou dříve.

Kdo Ti dělal plán přípravy? Konzultoval jsi ho s trenérem Kalousem, nebo máš svého kondičního trenéra a spoléháš jen na něj?

Již dlouhá léta mám svého kondičního trenéra, který mi dělá plán přípravy. Je myslím kvalitní, pestrá, vyhovuje mi. Pochopitelně jsem ale vše konzultoval s trenérem Kalousem. Navíc jsem do Liberce jezdil na některé tréninky, hlavně na ty cyklistické, nebo když jsme běhali. Bylo to proto, abych byl s týmem a také mohl porovnat svoji připravenost s kluky. Ale nebylo to denně, toho cestování bude v sezóně dost. A já bydlím a žiji trvale v Praze.

Zmiňoval jsi cyklistické tréninky, terény v okolí Liberce důvěrně znáš, jaký jsi cyklista?

Určitě lepší než běžec, stejně jako většina hokejistů. Na rozdíl od fotbalistů méně běháme, je to i tím, že máme „navrch“ 15, 20 nebo někdy i více kilogramů. Takže já si určitě raději sednu na kolo, než abych běhal.

Jaké máš kolo? Už trénuješ?

Trekingové. Nemám silniční, jezdíval jsem hodně na Šámalku a okolí, takže tam bych silniční ani nemohl mít, tam se nehodí.

Teď odbočíme od přípravy… Na webu Bílých Tygrů jsi v anketě fanoušků k osobě nového kapitána získal nejvíce hlasů. Sledoval jsi to, víš o tom?

Ne, přiznávám se, nesledoval jsem to, takže nic nevím. Ale určitě se na to podívám.

Jak se vůbec takový kapitán týmu volí, nebo určuje? Rozhodne trenér, starší hráči…?

Jsou určití trenéři, kteří si kapitána vyberou, jsou jiní, kteří to naopak nechají na mančaftu, aby si vybral kapitána sám. Prostě je to různé.

A kdybys to „céčko“ nakonec na dresu měl mít, jak se k tomu postavíš? Chceš, nechceš? Ty myslím nemáš problém diskutovat s rozhodčími, bojovat za tým i na téhle frontě…

Tak v týmu jsou určitě i další hráči, kteří by tu roli zvládli, v této chvíli tohle není podstatné. nebránil bych se, problém promluvit s rozhodčím určitě nemám. Ale uvidíme, jak se vyvine příprava, než začne sezóna, tak si sedneme a tohle vyřešíme.

Ještě se vraťme k přípravě. Jak jsi spokojen? Zvládl jsi objemy, co eventuální problémy?

Jsem spokojený. Příprava proběhla bez zranění, což je velice důležité. Jak se vyskytne zranění, tak se příprava nabourá, nezřídka zdrží, je kratší, chudší a to se projeví. Já jsem dosud vše zvládl bez problémů. Až včera jsem si pochroumal při tenise kotník a tak si dneska ani nemohu s klukama zahrát fotbal (rozhovor probíhal při fotbalovém turnaji Thermica Cup 2009 na konci června). Nebude to ale snad nic vážného a během týdne se budu moci vrátit do své přípravy. Takže já přípravu hodnotím jako dobrou, jsem spokojený a cítím se dobře.

Na led jdete 20. července, nyní má tým dovolenou. Každý se ale nějak individuálně udržuje, co plánuješ Ty?

Chci do této doby vložit zhruba čtyři až pět dní nějakého odpočinku, krátké dovolené. Ale jinak budu pokračovat ve své přípravě, protože jsem začal o trochu později, než kluci z týmu. Takže budu pokračovat až do 20. července a pak začnu s klukama na ledě.

To znamená plynulý přechod ze sucha na led…

Já jsem na to zvyklý už velmi dlouho, prakticky od osmnácti let. Prostě po sezóně si raději vezmu delší pauzu, odpočinu si potom jdu z letní přípravy rovnou na led, nebo jen s minimální dovolenou, s minimálním odpočinkem.

Poslední otázka… jaké máš osobní přání do nadcházející sezóny?

Pro sebe i pro celý mančaft si přeji, aby sezóna byla úspěšná, pokud možno bez zranění. Hokejově se dostat do play-off, tam pak sezóna začíná od nuly, to je známá věc. A v play-off se poprat o co nejlepší výsledek- Pochopitelně, že body v celé sezóně jsou důležité, bez nich by se nedalo do toho play-off postoupit, ale chceme určitě hrát i líbivý hokej a potěšit naše věrné fanoušky. Těm bych chtěl popřát krásné léto a požádat je, aby nám zůstali věrní i v další sezóně.

Petře, děkuji za rozhovor.

Já také děkuji.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení