Akademie Bílí Tygři Liberec

Jiří Šlégr trénoval v Liberci

Date of publication Author Radek Šenk

Olympijský vítěz z Nagana Jiří Šlégr absolvoval dopolední trénink s týmem Bílých Tygrů Liberec. Dvaatřicetiletý odchovanec litvínovského hokeje byl na dopoledním rozbruslení, které svěřenci trenéra Jandače absolvovali před posledním utkáním Tipsport Cupu proti Slavii.

Něco přes hodinu pobyl na ledě Svijanské arény, kde vytvořil pětku s nedoléčeným Nedvědem, který dnešní utkání vynechává pro bolesti zad. Před nimi hráli mladí Jech - Klimenta - Pabiška, všichni v modrých dresech s tygrem na prsou.
Bylo vidět, že hráč rozhodně nezapomněl nic ze svého umění, díky němuž dosáhl na olympijské zlato či získal prsten za vítězství ve Stanley Cupu. Šlégr se doposud připravoval s Jágr týmem, v jehož dresu absolvoval také tři přípravná utkání a individuálně. Další dvě exhibice pak sehrál v Rusku. Na ledovou plochu vyjel začátkem srpna s Litvínovem.

Kouč národního týmu Slavomír Lener je přesvědčen o jeho formě natolik, že jej pozval na zářijový Česká Pojišťovna Cup do Pardubic. O reprezentaci říká:"Těším se na všechno a rád se uvidím s každým. Ale důležité je, abychom vytvořili kvalitní tým a dosáhli dobrého výsledku. Snad se nám to povede, vytvoříme partu a budeme pracovat jako mužstvo."

Proč jste se objevil v Liberci?
Já jsem do teď trénoval s Litvínovem. Tým včera odjel na soustředění a protože se potřebuji připravovat, požádal jsem vedení Bílých Tygrů o možnost trénovat s týmem. Díky jednáním, která zde proběhla a jelikož jsem smlouvu zatím nikde nepodepsal, myslím si, že by bylo dobré kluky a vůbec celý tým poznat. Proto jsem přijel do Liberce, kde budu dva dny.

Měl jste možnost blíže poznat tým, jak jej hodnotíte?
Je těžké něco hodnotit, byl jsem tu pár hodin. Jsem člověk, kterému nedělá problémy se přizpůsobit. Kluci jsou výborní, ale zatím je předčasné o čemkoliv spekulovat.

Máte nějaký poslední termín, do kdy chcete mít jasno o svém dalším působení?
Zatím ne, já jsem si nic podobného nevytyčil. Je ještě čas na konečná rozhodnutí.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

VIDEO: Vyrazte na nákup jako naši dorostenci. Akce Puky pomáhají stále trvá

Zápas juniorky s Přerovem má svůj náhradní termín

Deváťáci skolili houževnatý Tábor, rozhodovalo se v závěru

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení