Akademie Bílí Tygři Liberec

Kapitán Nedvěd překvapil rychlým návratem na led, sám tak krátkou pauzu nečekal

Date of publication Author Ondřej Flanderka

L i b e r e c - Když se liberečtí fandové dozvěděli, že Petr Nedvěd po duelu s Litvínovem prodělal operaci kolena, jen málo kdo z nich čekal, že se už po patnácti dnech od onoho zákroku objeví na ledě. Kapitán Bílých Tygrů ale díky dobré práci doktorů a reprezentační pauze vynechal pouze dva extraligové duely a proti Kometě už opět vedl své spoluhráče ke třem bodům.

Petře, většinu diváků asi překvapilo, že jsi už proti Kometě nastoupil.
No tak mě to taky trochu překvapilo, ale je vidět, že na věku nezáleží. Doktoři navíc odvedli evidentně vynikající práci, a i když jsem se první dva dny po operaci necítil vůbec dobře a s nějakým rychlým návratem na led jsem vůbec nepočítal, tak se to pak najednou rychle zlomilo a koleno se dalo do pořádku. Poslední dva tři dny už to vlastně nebolelo, ale de facto jsem pořád čekal, co s tím udělá zápas. Při tréninku přeci jen k tolika soubojům nedocházelo, když všichni věděli, že jsem po operaci, takže první prověrka byla až s Kometou. Musím říct, že jsem byl příjemně překvapený a že jsem to tak dobré ani nečekal.

Jak rychle po operaci jsi začal trénovat?
No, k tréninku jsem se vrátil minulou středu, takže to bylo vlastně asi devět dní po tom zákroku. Šlo to poměrně rychle, po podobných operacích, pokud nejsou komplikace, to naštěstí jde. Dříve, když to nešlo dělat artroskopií, to trvalo třeba dva až tři měsíce. Hodně to taky záleží na tom, jestli se vytvoří otok, protože s ním by to taky tak rychle nešlo. Měl jsem v tomhle i trochu štěstí, že jsem ho měl jen asi ty první dva dny po operaci a pak už to šlo.

 
 
Proti Kometě sice Petr Nedvěd neskóroval, týmu ale i tak pomohl ke třem bodům.
 
 
Proti Kometě jste si připsali třetí vítězství v řadě, takže se dá říct, že se pomalu opět dostáváte po dlouhé době do horní půlky tabulky…
Je to tak. Ze dna se samozřejmě lépe odráží, i když jsme úplně dole nebyli. Teď se nám v těch posledních zápasech začalo dařit a je potřeba udělat delší šňůru, protože když nebudeme bodovat, tak zase rychle spadneme dolů. S Kladnem to bude podobné jako dnes, Slavia hraje líp venku než doma, takže nic lehkého nás nečeká.

Vítězství nad Brnem se nerodilo vůbec snadno, čím to?
Zápasy s těmi „slabšími“ týmy se nám prostě tolik nedaří. Dnes to byla názorná ukázka. Až do konce to bylo vyrovnané. Soupeř přijede se zajištěnou obranou, hraje v bloku, což se těžko překonává. A i dneska se to takhle odehrávalo.

Jaké to vůbec je? Tlačit celý zápas na bránu s pocitem, že tři body jsou v podstatě povinností?
Byl to opravdu těžký zápas. Všichni jsme to věděli před zápasem, že to nebude nějaký jasný zápas, a připravovali jsme se na to. Brno umí hrát dozadu, navíc jim zachytal brankář. Musím ale zase přiznat, že jsme se málo prosazovali střelecky. Měli jsme tam poměrně dost šancí a asi jsme měli odskočit na 2:0 nebo 3:1 a bylo by to pro nás mnohem jednodušší, protože soupeř by to musel otevřít. Takhle to bylo vlastně pořád vyrovnané a hrálo se hodně opatrně, nikdo to logicky nechtěl příliš otevřít.

Od duelu s Kladnem se dá zřejmě očekávat něco podobného…
Samozřejmě. Kladno má vynikajícího brankáře a dobré hráče na přesilovku, kteří dokážou vyhrát v početní výhodě zápas, takže si musíme dávat pozor na fauly. Jinak si myslím, že to bude podobné jako dnes.

Petře, díky a hodně štěstí ve čtvrtek.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení