Akademie Bílí Tygři Liberec

Spokojenost po výhře nad mistrem

Date of publication Author Josef Šebesta, Radek Šenk

Hokejisté Bílých Tygrů Liberec si v sobotním televizním utkání dokázali díky využitým třem přesilovým hrám poradit s loňským mistrem Slavií Praha. Po úmorném pátečním přesunu z Vítkovic, když se "na kutě" dostali až kolem třetí hodiny ráno, tak tým trenéra Jandače (viz. foto) zaslouží absolutorium nejen za vítězství, které věnoval domácím fanouškům ve Svijanské aréně, ale i za způsob, jakým jej docílil.

Domácí hokejisté museli v utkání dvakrát dotahovat náskok soupeře. Těžké nohy, které musely absolvovat ve dvou dnech stejný počet utkání, si po úmorné cestě ze severu Moravy ještě nestihly ani pořádně odpočinout a už je čekal další ze soupeřů - Slavia. "Přijeli jsme ve dvě v noci. Cestou jsme se dívali na filmy s Jennifer Lopez a Tomem Cruisem. Kdybych v autobuse usnul, zřejmě bych doma nemohl spát," svěřil se Martin Čakajík z únavné cesty. Jeho slova potvrdil i brankář Oldřich Svoboda: "Usnul jsem v autobuse asi na hodinku. Doma jsem pak nemohl zabrat."

Aby toho nebylo málo, první branka padla do sítě Bílých Tygrů po evidentním faulu Čermáka na obránce Čakajíka. Pro Supa již nebyl problém na povyjetého Svobodu vyzrát. "Měl jsem puk pod kontrolou a někdo mě zezadu podrazil. Myslím, že to byl faul, rozhodčí to ale pustil," poznamenal liberecký obránce. Domácí ale dokázali odpovědět, když využili jednu z přesilových her ve 28. minutě již zmiňovaným Čakajíkem. Ten byl v utkání u všeho podstatného. Že Liberec přesilovky umí, dokázal již v sezóně minulé, kdy patřil v této herní situaci k nejlepším týmům celé soutěže. Slavia se sice opět ujala vedení, pro změnu zužitkoval přesilovou hru Sup. Bílí Tygři však stihli do konce druhého dějství ještě vyrovnat, ve třetí části tečoval střelu Stanislava Procházky opět Martin Čakajík.

O úspěšnosti ve hře s početní výhodou mluví sám autor dvou domácích branek: "Vše plyne z našeho postavení, kdy dva obránci začínají na modré. Pak se jeden z nich přesouvá před gólmana, kde vytváří prostor pro nahrávku, jako při tom prvním gólu. Druhá možnost je jít před brankáře a snažit se mu stínit a tečovat střely." Co pro něj úspěch v podobě dvou branek, přitom ta poslední byla vítězná, bude znamenat? "Dva góly jsem v české extralize ještě nedal. Asi budu muset klukům zaplatit nějaké to pivo nebo chlebíčky," dodal sympatický slovenský obránce.

Po ztraceném utkání ve Vítkovicích, tak domácí získali první extraligové body na domácím stadionu ve Svijanské aréně. O důležitosti prvních zápasů svědčí i slova hlavního trenéra Bílých Tygrů Josefa Jandače: "Doufejme, že nás to dobře nastartuje do sezóny, začátek je vždy nesmírně důležitý a nás potkal hned na úvod poměrně složitý los, kdy jsme se museli vypořádat s nepříjemným cestováním."

A jak hodnotil trenér vývoj utkání? "Zápas se pro nás vyvíjel špatně. Dvakrát jsme museli dotahovat, což nás stálo hodně sil. Závěr byl velmi dramatický, protože na obou stranách v něm byla spousta vyloučených. Proto poslední dvě třetiny nehrála čtvrtá lajna. Hráči by se totiž nedostali do tempa. To, že se nám daří zatím dávat branky jen v přesilovkách, není důležité. Podstatné je, že branky vůbec střílíme," prohlásil ambiciózní kouč.

Spokojenost s výsledkem je patrná, libereckým divákům se vůbec sobotní sportovní odpoledne muselo líbit. Fotbalový Slovan porazil mistra z Letné - Spartu. Pro fanoušky se navíc udělalo v obou táborech maximum, aby mohly shlédnout oba z duelů. Vstupenky na hokej bylo možné zakoupit v areálu fotbalového stadionu, navíc se slevou (místo 65 korun za 30 korun). Dále byly přistaveny ke stadionu u Nisy tři autobusy, které fanoušky zdarma odvezly ke Svijanské aréně. "U Nisy jsme prodali 263 vstupenek na hokej, autobusy byly plné. Myslím, že jsme pro tento účel udělali pro diváky maximum," zhodnotil práci hokejového klubu Jakub Koutek z marketingového oddělení Bílých Tygrů. Diváckou účast ovlivnilo deštivé počasí a konkurence v přímých televizních přenosech Novy (fotbal), utkání Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha vysílala ČT. "Škoda, že Česká televize nevyšla vstříc naší žádosti, aby se v tomto kole vysílal jiný zápas, loni se naše první utkání doma s Litvínovem také vysílalo, ale to jsme brali, byli jsme nováček. Teď je ale nováčkem Kladno a do přímého přenosu jsme byli zařazeni opět my. Přesto hodnotíme diváckou kulisu jako pozitivní, děkujeme všem lidem, kteří nás přišli povzbudit," dodal Koutek.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

VIDEO: Vyrazte na nákup jako naši dorostenci. Akce Puky pomáhají stále trvá

Zápas juniorky s Přerovem má svůj náhradní termín

Deváťáci skolili houževnatý Tábor, rozhodovalo se v závěru

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení