Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Nedvěd: Chtěli jsme makat po celých šedesát minut a góly byly už jen koření

Date of publication Author Petr Schultz

L i b e r e c – Nejdříve Milan Bartovič a po něm i Petr Nedvěd vstřelil svůj hattrick v zápase s Mountfieldem. Pro libereckého kapitána to byl první hattrick v tygřím dresu, a výrazně se tak podepsal pod jasné vítězství 9:1. „S každým gólem, který jsme dali, tak jsme rostli a kontrolovali hru,“ popisoval liberecký útočník průběh pátého zápasu předkola play-off.

Čím to dnes bylo, že jste dnes České Budějovice tak výrazně přejeli?
Já si myslím, že jsme měli lepší pohyb po celých šedesát minut, což bylo rozhodující. Samozřejmě, že jsme tomu přidali i to koření v podobě branek. S každým gólem, který jsme dali, tak jsme rostli a kontrolovali hru. Po třetím a čtvrtém zápase, které jsme nezvládli, jsme si dnešní mač užili.

Stalo se to, co už se dlouho v extralize nestalo. Dva hráči z jednoho týmu zkompletovali hattrick. Co tomu říkáš?
Já i Milan jsme rádi, že jsme pomohli mančaftu k výhře. Pro nás je nejdůležitější, že jsme vyhráli a postoupili dál. Po čtvrtém zápase s Budějovicemi jsme na tom nebyli příliš dobře. Ono vést 5:2 a prohrát 5:6 na nájezdy, tak to vám moc nepřidá.

Jak moc vás tahle série nakopne pro další fázi play-off?
Samozřejmě, že nám dnešní zápas dodal trochu více sebevědomí a jsme hrozně moc rádi, že jsme to takhle super zvládli. Můžeme jet o to s větší chutí do Plzně, protože oni mají vynikající mančaft. Nevyhráli ligu náhodou. Bude to pro nás další těžká série, už jen z toho důvodu, že začínáme venku. Máme ale výhodu, že jsme se mohli rozehrát, i když pět zápasů v sedmi dnech je docela náročné. Teď si dáme minimálně den odpočinek a pomalu se začneme připravovat na Plzeň.

 
 
Petr Nedvěd se raduje z hattricku.
 
 
Těšíš se na souboj s Martinem Strakou?
Určitě. On je nejlepší hráč v extralize, prošel si nějakým zraněním, ale já jsem slyšel, že už začal trénovat. Je to pro nás výzva a budeme si muset na něj a na další dát obrovský pozor. Doufejme, že se nám série s Plzní vyvede.

V sezóně jste si prošli různými fázemi. Jednou se dařilo, podruhé zase ne. Může to být pro vás vzpruha do dalších zápasů, když se vám tahle série povedla?
Lítali jsme nahoru dolu, ale nakonec jsme to předkolo „upatlali“. Začali jsme sérii s Budějovicemi dobře, když jsme vedli 2:0, ale ani jeden mečbol jsme nedokázali proměnit. Bylo to trochu stresující, ale o to byla dnešní výhra sladší. Doufám, že nás to nakopne dál.

Co je nejlepší zpráva o týmu po téhle sérii?
Že jsme ji vyhráli. Horší zpráva je, že asi hrajeme proti Plzni. V play-off si soupeře nelze vybírat. My jsme v téhle sérii ale outsideři a pojedeme se tam porvat a snažit se urvat nějaký zápas. Nedáme jim určitě nic zadarmo.

Zápas dnes dopadl hodně jednoduše, ale před zápasem jste byli ve složité situaci.
V této sérii byly oba mančafty v situaci, kdy musely. Pro nás to bylo těžké z důvodu, protože jsme nevyužili dva mečboly. Čtvrtý zápas nás celkově trochu srazil do kolen. České Budějovice jely sem k nám s malinkou výhodou, ale zápas jsme zvládli a odmakali jsme ho.

Na co podle tebe má tenhle mančaft?
Nemá smysl dělat nějaké prognózy. My se teď musíme soustředit na další zápas ve čtvrtek v Plzni a nemůžeme se koukat dál než na první třetinu. Musíme odkrajovat jednu třetinu za druhou. Jedeme do Plzně ale s pokorou, protože víme, že byla po celou letošní sezónu jednoznačně nejlepší mančaft. Bude to boj.

Překvapilo Tě to, že v téhle sérii padlo až tolik branek?
Ze začátku moc branek nepadalo, pak se to ale nějak rozstřílelo a těch branek padalo opravdu hodně. Určitě tahle série musela být zajímavá pro diváky. Pro trenéry byly asi některé zápasy zase frustrující.

Petře, díky za rozhovor a hodně štěstí v další fázi play-off.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení