Akademie Bílí Tygři Liberec

Bílým Tygrům nejsou handicapovaní kolegové lhostejní

Date of publication Author Radek Šenk

Bílí Tygři se zapojili do sbírky ve prospěch handicapovaných kolegů - sportovců. Během středeční tiskové konference ve Svijanské aréně připojili hokejisté Václav Novák (na snímku), Jiruš a kapitán Straka své jméno ke stavbě nové multifunkční haly. Čtvrtým do party byl Jaroslav Nedvěd s malým synkem Petrem.

Oba Nedvědové se připojili k dobročinné akci, jejíž výtěžek poputuje na konto libereckých handicapovaných sportovců. „Celá věc mě zaujala, vzal jsem proto i syna. Jednou mu tak budu moci ukázat, kde hrával jeho otec a děd. Doufám, že se stará Svijanská aréna nezbourá a třeba tu bude moci začínat i Petr. Až tu jednou někdy spolu půjdem, ukážu mu kachel a budu moci říct, že jsme se zapojili do dobré věci,“ řekl obránce Jaroslav Nedvěd na adresu veřejné sbírky. Malý Petr se pak sám podepsal a s pomocí otce obtiskl svou malou dlaň do jednoho z připravených hliněných kachlů.

„Je to velmi potřebná akce pro sportovce a jsem rád, že vznikla právě v souvislosti se stavbou sportovního komplexu. My všichni se snažíme takto pomoci nejen dnes, ale naše pravidelné návštěvy v Kojeneckém ústavu, v Diagnostickém ústavu či jiné akce charitativního typu, nám nejsou nikdy lhostejné. Řada lidí za svůj osud nemůže a mě připadá logické, že když mohu, rád ruku k dílu přiložím také,“ řekl Václav Novák. Ten očekává první přírůstek do rodiny a již se těší, že bude moci podobně jako jeho kolega Nedvěd přijít s malou ratolestí a zvěčnit se na dílo, které bude chloubou celého Liberecka, obzvláště když je spojeno s dobročinnou akcí.

„Víte, já mám pořád pocit, že když někdo může pomoci a neudělá to, tak se mu to jednou třeba vrátí. Chodit kolem něčeho, co může změnit osudy jiných lidí a ani se nezastavit, mi přijde nemorální,“ dodal pravý křídelní útočník, který se do mateřského klubu vrátil před loňskou sezónou z pražské Sparty.

Více o akci Přilož ruku k dílu naleznete na stránkách www.ArenaLiberec.cz

Foto: © Bořivoj Černý

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení