Akademie Bílí Tygři Liberec

V play-off jsme odvedli dobrý výkon, nemáme se za co stydět, říkal bezprostředně po zápase Tomáš Klimenta

Date of publication Author Petr Schultz

L i b e r e c – Po čtvrtém semifinále s Pardubicemi bylo už prakticky po rozhovorech, přesto jsme si nechali od maséra Jiřího Jareše zavolat jediného střelce Bílých Tygrů v zápase. Tomáš Klimenta přišel do mix zóny poměrně smutný z vyřazení svého celku, přesto nám odpověděl ochotně na pár otázek.

 
 
"Klimoš" v play-off: 10 bodů (7+3)
 
 
Jsi jediným střelcem Bílých Tygrů ve čtvrtém semifinále. Máš tedy jistě trochu smíšené pocity po vyřazení.
Bych neřekl smíšené, ale spíše špatné, protože jsme dnes odehráli dobrý zápas. První třetinu jsme hráli vcelku slušně, ve druhé jsme ale dostali dva góly. Tam to sehrála naše lajna dvakrát špatně. Ve třetí třetině jsme se vydali hodně ze svých sil. Tlak tam byl, šance tam byly, bohužel jsme gól nedali a ještě jsme v power-play dostali dva. Škoda.

V dnešním zápase to vypadalo, že Pardubice mají na svých hokejkách nějaký magnet, protože kotouč se vždy odrazil na místo, kam to nejvíce potřebovaly.
Tak je to vždy, když se vám daří. Pokud se dostanete do takové pohody, jako jsme se dostali my s Plzní, když jsme vyrovnali na 2:2, tak jsou to věci, které nejsou moc vidět, ale udělají vám celý zápas. Nebylo nám přáno a Pardubice hrály výborně do obrany. Myslím si, že hrály mnohem lépe než Plzeň do obrany a nepouštěly nás do žádných vyložených šancí a zasloužily si postoupit.

Myslíš, že vás v té sérii zastavil především Hašek nebo celá souhra Pardubic?
Samozřejmě je Dominik výborný brankář, ale myslím si, že to nebylo až tak o něm. Ve třech z těch čtyřech zápasů se nám zdálo, že hodně vyrážel puky. Měl tam takové nejisté zákroky, ale ta obrana nás nenechala vůbec dorážet. Neměli jsme tam takový tlak jako s Plzní. Góly z dorážek nám hodně chyběly.

 
 
Tomáš Klimenta: Do poslední třetiny jsme dali úplně všechno
 
 
Rozhodujícím momentem série byly určitě přesilové hry, které byly z vaší strany dost špatné.
Určitě. Přesilové hry se nám v téhle série nevyvedly celkově. Možná v prvním zápase jsme je nehráli špatně, akorát jsme z nich nedali gól. Od druhého zápasu se nám v nich už vůbec nedařilo. Nevím, čím to bylo. Pardubice hrály na nás to, co my jsme hráli na Plzeň a bohužel to na nás fungovalo. Je to tedy určitě jeden z aspektů, že jsme nepostoupili.

Až na druhý zápas v Pardubicích jste předvedli prakticky všechno, co k hokeji patří. Tedy důraznou hru do těla, střelbu a hráli jste aktivně. Kde tedy vlastně byla chyba?
Těžko říci, co tomu chybělo. Puky se odrážely na druhou stranu a to je vždy těžké. Jedete, vystřelíte a puk se vždy odrazí na druhou stranu od vás. Oni všechny puky sbírali a vyhazovali z pásma. S Plzní jsme vystřelili a hned se to k nám odrazilo a my jsme mohli dorážet. Pardubice hrály daleko lépe do obrany a hlavně hrály jednoduše.

Série se za stavu 2:0 pro Pardubice stěhovala do Liberce. Čekali jste, že by to mohly Pardubice také tak podcenit, jako to bylo v případě Plzně?
Já si myslím, že ne. Pardubice se trochu poučily z chyby Plzně, která si myslela, že tady uplácá jeden zápas a pojedeme domů. Pardubice hrály výborně, i když ten třetí zápas byl „fifty – fifty“ a bylo to pouze o jedné chybě, kterou jsme udělali bohužel my. Byla to hodně šťastná střela. Možná kdybychom ten gól dali, tak ta série byla ještě hodně zajímavá. Každopádně si myslím, že výsledek 4:0 je pro nás hodně krutý. Ve dvou zápasech to bylo prakticky jen o gól. A zase jsme u toho. Když se vám to tam neodráží, tak se vám to neodráží. S tím bohužel neuděláte nic. My jsme hráli první zápas v Pardubicích výborně, třetí zápas doma výborně a ať děláte, co děláte, prostě to nejde.

Máte v nohách prakticky 77 soutěžních zápasů. Kolik sil jste měli před dnešním zápasem?
Těžko odhadovat, kolik jsme měli sil. My jsme šli do zápasu s tím, že budeme hrát hodně nátlakově a zkusíme po nich chodit. První třetinu se nám to dařilo, druhou vůbec a třetí jsme se vyždímali ze všech sil. Myslím, že se nemáme za co stydět.

 
 
Cena pro nejlepšího hráče Bílých Tygrů byla pro Tomáše Klimentu jen malou útěchou.
 
 
Nyní vás čeká dovolená. Jak budeš vzpomínat na tuhle sezónu?
Sezóna měla prakticky všechno, co správná sezóna má mít. Bylo tam hodně zklamání, pak tam byla euforie, že jsme zachránili předkolo. Další euforie, že jsme postoupili, pak přišla Plzeň. To byl pro nás nádherný zážitek a myslím, že i pro lidi. Tahle série nám ten dojem rozhodně nezkazí. Máme se od čeho odrazit a na čem příští sezónu stavět. Vidíme, že když hrajeme ten hokej, který umíme, tak se dá hrát s úplně každým. Ať je to Plzeň nebo Pardubice. Doufám, že v příští sezóně poskočíme o stupínek výš.

Otázek na bílé peklo padlo určitě už hodně. Přesto se musím v závěru našeho rozhovoru zeptat na celou akci a na fanoušky, kteří vás hnali kupředu.
Tohle je hodně povedená akce. Je to jedna z nejlepších akcí v play-off v Čechách. Myslím, že to bylo určitě i pro lidi skvělé a doufám, že si to užili. Vždy, když zazněla znělka….. na to prostě reaguje každý hráč. Je jedno, jestli je to soupeř nebo my. Každého to svým způsobem pohltí a zápas je daleko vyhecovanější a dostáváte se rychleji do varu. Myslím, že je to ta správná cesta a k play-off to rozhodně patří.

Tomáši děkuji za rozhovor a přeju Ti příjemnou dovolenou.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení