Akademie Bílí Tygři Liberec

Potvrdí Bílí Tygři výhru nad Jihočechy?

Date of publication Author Josef Šebesta

Extraliga pokračuje rychlým tempem, již v úterý večer čeká Bílé Tygry další soupeř. Na litvínovském ledě je přivítá domácí Chemopetrol, který po potížích se střevní chřipkou nečekaně zvítězil ve Zlíně. O prémiovém bodu v prodloužení rozhodl Poživil. Pikantní bude jistě souboj čtyř bývalých sparťanů (Nedvěd, Kašpařík, Novák a Jiruš – poslední zmiňovaný na snímku) v liberecké kabině proti ex-sparťanské trenérské dvojici Výborný – Hynek.

Po problémech se střevní chřipkou, kvůli kterým muselo být páteční utkání se Slavií odloženo, se žlutočerní nečekaně rychle postavili na nohy a v neděli to odnesl Zlín. V 54. minutě Severočeši prohrávali 0:1, dvěma využitými přesilovkami nakonec rozhodli o zisku dvou bodů.

Litvínovský brankář Mařík, který ve Zlíně předloni působil, nahradil v brance Marka Pince, s jehož výkony nebyli trenéři v utkání na jihu Čech spokojeni. První vítězství si připsaly České Budějovice právě proti Zlínu, a jak se zdá, odnese to právě Marek Pinc. „Pinc jednou zachytal dobře a další zápas nás nepodržel. Máme výtky k tomu, že brankář jeho kvalit nepodává výkony, jaké jsme od něho čekali. Mařík dostal šanci a myslím, že se nám to vyplatilo,“ pochvaloval si asistent Hübl v rozhovoru pro hokej.cz po utkání se "ševci".

Oba kluby jsou prakticky sousedy v tabulce, jedenáctý Litvínov dělí od třináctého Liberce pouhé dva body. Nabízí se zde slova manažera Bílých Tygrů Ctibora Jecha o dalším šestibodovém utkání. Tak byl označen duel proti Českým Budějovicím. V Litvínově se střetnou týmy pomýšlející na play-off. Domácí "chemici“ zahajují úterním duelem nezvyklou sérii pěti zápasů, z nichž čtyři uvidí diváci na jejich stadionu, navíc během pouhých osmi dnů.

Litvínov si v dosavadních utkáních, absolvovaných na svém ledě, připsal dvě vítězství a tři porážky. Naopak venku se mu poměrně daří, žlutočerní si již přivezli solidních 7 bodů. Marodka se také, jak se zdá, vyprazdňuje. Trenérům sice stále chybí obránce Petr Martínek, na pondělním tréninku se ale objevili útočníci Martinec s Rolínkem.

Liberec předvádí dobré výkony i na venkovních kluzištích, což mohli poznat nejen ve Vsetíně, odkud si Bílí Tygři odvezli všechny body, ale také ve Vítkovicích, Plzni, Znojmě a naposledy v Třinci. Nutno však říci, že kromě utkání ve Znojmě vyšli Jandačovi svěřenci bodově naprázdno. V Litvínově by tomu mělo být jinak. Liberec se zvedá a chtěl by konečně potvrdit získané tři body i v dalších utkáních.

Očekávané sestavy:

HC Chemopetrol Litvínov: Mařík - Poživil, Kroupa, Hranáč, Veber, Martínek, Ťupa, Klobouček - Trávníček, Kubinčák, Gombár - Balázs, V. Hübl, Žemlička - Kacíř, L. Havel, Prorok. Trenéři: Výborný, Hynek a J. Hübl.

HC Bílí Tygři Liberec: O. Svoboda - Holub, Čakajík, Krstev, J. Moravec, J. Nedvěd, Jareš, Jiruš, Šmíd - V. Novák, Kašpařík, Verčík - Kropáč, M. Straka, Korhoň - Rozsíval, Plodek, S. Procházka, Pabiška, Klimenta, Hájek. Trenéři: Jandač, Dvořák, Nedvěd

Zápasy v minulé sezóně

Liberec - Litvínov 1:4 a 2:1
Litvínov - Liberec 3:1 a 3:2

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení