Akademie Bílí Tygři Liberec

Podkonický s Bartovičem jedou na MS do Německa

Date of publication Author Ondřej Flanderka

L i b e r e c - Zatímco pro většinu Bílých Tygrů už začala příprava na novou sezónu, tak pro Andreje Podkonického a Milana Bartoviče ještě neskončila ani sezóna 2009/2010. Oba forvardi se totiž představí na květnovém mistrovství světa v hokeji v Německu, pro oba to ale rozhodně nebude nová zkušenost.

 
 
Milan Bartovič na loňském MS v Klotenu při utkání s Finskem.
 
 
Slováci po úspěšném vystoupení na Olympiádě ve Vancouveru vyměnili trenéra a výběr nyní vede Kanaďan Glen Hanlon. Zkušený kouč si oba liberecké borce mohl detailně prohlédnout už během letní přípravy v srpnu 2009, když vedl Dynamo Minsk. Bílí Tygři se totiž tehdy na turnaji ve Švýcarské Basileji s jeho výběrem potkali.

Dobré výkony obou útočníků jak v základní části, tak play-off, navíc liberecké duo potvrdilo slušným vystoupením v přípravě před šampionátem. Severočeská dvojice nastupovala v jednom útoku společně s Miroslavem Zálešákem, který v současnosti nastupuje ve slovenské extralize za Skalici, i on v konečné nominaci Hanlona neschází. Andrej i Milan absolvují své třetí mistrovství světa, přičemž Bartovič si vybojoval místo dvakrát z Tygřího dresu a jednou z trikotu Chicaga.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení