Akademie Bílí Tygři Liberec

S Andrejem Podkonickým nejen o účasti na MS

Date of publication Author Ondřej Flanderka

L i b e r e c - V současnosti již jediným Bílým Tygrem, který bojoval na květnovém světovém šampionátu v Německu je Andrej Podkonický. Slovenský útočník se připojil k libereckému týmu teprve nedávno, a tak jsme se v rozhovoru s ním vrátili právě k mistrovství světa nebo naopak pohlédli do budoucnosti na zápas Tygrů s bostonskými Medvědy.

Andreji, nejprve bych se vrátil ke Tvé účasti na světovém šampionátu. Jak se zpětně na MS díváš, mrzí ještě nepostup Slovenska do čtvrtfinále?
Jsem moc rád, že jsem tam mohl být. Určitě mě mrzí, že se nám nepodařilo postoupit z té osmifinálové skupiny. Ty první tři zápasy jsme odehráli dobře, ale v té druhé části už se nám nedařilo. Škoda toho zápasu s Dány, který nám vůbec nevyšel a také toho s Němci, který jsme prostě měli vyhrát a jít dál.

 
 
Andrej Podkonický během soustředění na Sychrově.
 
 
A co Tvůj osobní výkon, nakonec jsi nasbíral jednu branku a jednu asistenci…
Myslím, že to mohlo být ještě o mnoho lepší. Dostával jsem docela hodně času na ledě a měl jsem z toho vytěžit víc.

Pomohlo Ti nějak, že jsi nastupoval s Milanem Bartovičem v jednom útoku?
Samozřejmě, že tím že se známe tady z Liberce, tak to určité plus bylo, ale jak říkám, měl jsem té možnosti, kterou jsem dostal, využít víc.

U nás se hodně mluvilo o angažování Glena Hanlona, který před šampionátem převzal slovenský národní tým. Jak Ty hodnotíš tu spolupráci s ním?
Mluvilo se o tom i u nás, ale já musím říct, že jsme s ním absolutně problém neměli. Kluci v týmu prakticky všichni umí anglicky a ti co ne, tak těm jsme to přeložili. V komunikaci problém nebyl ani na tréninku, ani mimo led. Celkově to angažování Glena Hanlona vnímám pozitivně, myslím, že je to dobrý krok. Je to zase něco nového a v tomhle ohledu je to pak jedno, jestli je to slovenský trenér, nebo někdo úplně odjinud. Dal nám trochu jiný styl, než který jsme hráli dřív, bylo to trochu více agresivní. Myslím, že to slovenskému hokeji může hodně přinést do budoucna.

Ta uplynulá sezóna pro Tebe byla pěkně dlouhá, stihl jsi už nějaký odpočinek, než ses teď připojil k přípravě s týmem?
Letos to byla opravdu dlouhá a náročná sezóna. Po tom konci play-off tady v Liberci jsem měl to vypadnutí poměrně dlouho v sobě a po té psychické stránce to bylo trochu těžší dostat se zpátky do formy. Před mistrovstvím jsem si dal deset dní pauzy a trochu si oddychl a nabral síly. I po něm jsem si ale pak musel trochu odpočinout, s tím dlouhým play-off tady toho bylo opravdu celkem hodně. Na druhou stranu už jsem na tohle i trochu zvyklý, a jakmile pak člověk má třeba tři týdny volno, tak už ten druhý musí vždycky něco začít dělat, ať už je to třeba tenis nebo nějaký jiný sport.

Jak vnímáš změny v libereckém kádru?
Pozitivní a důležité je, že zůstal Petr Nedvěd. Vedle toho přišli i Tomáš Vak a Jarda Kudrna, což jsou zkušení a kvalitní hráči, k tomu ještě další mladší hráči. Myslím, že tým se neoslabil. Možná ještě přibrat nějakého střelce za Milana, ale myslím, že mužstvo je dobré a budeme v pohodě. Navíc je tu dobrá parta.

Co zápas s Bostonem? Kdy ses vůbec tu zprávu dozvěděl?
Tak na to se samozřejmě všichni těšíme, nejen hráči ale i lidé tady okolo. A vlastně to oficiální rozhodnutí, že s nimi budeme hrát, přišlo, když jsem byl právě na mistrovství, ale mluvilo se o tom, už po konci sezóny, takže jsem doufal, že to nějak dopadne. Opravdu se na to moc těším.

Andreji, díky za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení